Tisdag & onsdag

Hej!

Tisdag:

  • Total träningstid: 4 timmar varav 20 minuter a3
  • På förmiddagen blev det 2.30 skate med 10 impulser och 40 min benskate. Grymt pass, grym form.
  • På kvällen genomfördes årets kanske roligaste pass, cykling på rullskidbanan i Piteå. Efter att Per hämtat mig 80 min efter utsatt tid rullade vi mot Hemmingsmark där det först skulle cyklas en mil tempo. Jag valde att stå över det och körde rullskidor klassiskt medan de andra roade sig på sadeln. Efter tempocyklingen bar det av mot Lindbäcksstadion där det skulle cyklas ännu mer. Först cyklade vi igenom banan och jag fruktade för mitt liv i första nedförsbacken då jag glömt spänna åt bromsarna. Efter regler och annan information ögnats igenom och bromsar justerats var det dags för prolog, höll igen ordentligt i nedförsbackarna men slutade ändå på delad 3:e bästa tid tillsammans med Hinken (Henrik Forsberg). Vann gjorde David Hedlund och tvåa blev Mattias Forsberg. Sedan var det dags för heat där det var fyra cyklister i varje. Gjorde ett mega-ryck i sista backen i första heatet men tyvärr lite för tidigt och mina otränade cykel-ben stumnade. B-finalen gick väl så där men med tanke på att jag cyklat absolut minst av alla så är jag nöjd, speciellt med prologen. Grymt rolig tävlingsform, det är med skräckblandad förtjusning man kommer upp i 70 km/h i backarna på Lindbäcksstadion..! Nu är jag sjukt taggad på att cykla mer så man kan göra sig själv rättvisa på sadeln, det är definitivt benen som dör innan pulsen och andningen börjar närma sig lite ansträngning.

Torsdag:

  • Total träningstid: 4 timmar (varav 1 timme styrka)
  • Sprang först 2.30 med stavar och med Nilas uppe i Nyforsskogarna. Skönt pass i värmen, körde de klassiska vägarna + hittade en nygjord, Dock var den väl inte längre än ca. 800 meter men det krävs inte mycket för att man ska bli exalterad när man sprungit samma vägar i alla år. När jag sprang längs vägen fick jag även syn på ett nytt berg som gömt sig bakom skogen, spännande!!! Sparar detta berg till jag får tillfälle att utforska det med någon träningskamrat! Ja just ja, träningskompis sökes i Älvsbyn för träning medelst löpning och/eller rullskidor! Nåväl, efter 2.30 lämnade jag av Nilas och bytte ut orienteringsdosorna mot tävlingsskorna och for ut ytterligare 30 min. Jag brukar i vanliga fall ha väldigt ojämnt blodsocker men nu sprang jag 3 timmar utan att bli trött utan att få i mig några kolhydratwe trots att det bara är en vecka idag sedan jag började träna, sjukt kul att man är tillbaka så fort.
  • På kvällen blev det gym. Chins, brutalbänk, dips, raka benlyft, axlar + många magövningar. Ska försöka träna styrka två gånger/vecka under sommar och försäsong.
  • Imorgon blir det vilodag och tennisspelande förhoppningsvis, andra av delen av veckan kommer fokus läggas på längre intervaller på rullskidor och förhoppningsvis något långpass på cykel med klubben! 20 h denna vecka känns lätt som en plätt just nu, att vara inne i ett flow är fan det bästa :)

Har tyvärr inte fått tag i några bilder från cyklingen ännu!

Hejs!

2 reaktioner till “Tisdag & onsdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.