Tisdag

Hej!

Tisdag:

Total träningstid: 4.00 (30 min a3)

 • Imorse körde jag 2.30 rullskidor skate längs Lillträskvägen. Passet såg ut så här:

30 min skate

30 min benskate

30 min skate

30 min benskate

30 min skate

 • I eftermiddag har jag kört klassiska rullskidintervaller med Johannes Hortlund i kyrkbacken. Han hade något lättare rull på sina rullskidor och det var perfekt. Riktigt fina och hårda intervaller, ett av de bättre A3-passen i år!

Man brukar säga att en skidåkare byggs under sommaren och det är delvis samt, sommaren är en väldigt viktig träningsperiod. Här är några tips och knep jag använder mig efter några somrar med mycket träning. Delar med mig av dem jag kommer på nu, kanske kan det inspirera eller hjälpa någon. Alla har olika ambitioner och mål men jag vill bli bäst och därför tränar jag för att bli det:

 •  Förr tränade jag på morgonen och kvällen, typ 09.00 och sedan 18.00 efter jag ätit middag. Nu försöker jag träna på morgonen och sedan på eftermiddagen, typ 08.00 och 15.00 eller 16.00 innan jag ätit middag. Jag tycker att det fungerar kanon och det gör att man får kvällen fri till att göra annat. Tränar man på kvällen istället blir hela dagen ”låst” till kvällspasset.
 • Tränar man med mindre tid mellan passen så är det viktigt att optimera vilan. Sitt inte och dega i träningskläder framför datorn och sega inte i duschen. Duscha och ät direkt och koppla sedan bort tankarna från träning.
 • Ha ett mål med varje träningspass. Varför gör jag detta, vad kan jag förbättra? Kommer 1.20 disco-stakning göra mig bättre? Varje träning är en perfekt möjlighet att komma närmare sitt mål och det är väl därför man ger sig ut och tränar?
 • Variera träningen, nöt inte samma 2 timmars a1 pass dag ut och dag in. Lägg in impulser, benskate m.m.
 • Ta tillvara på träningskompisar och träningsgrupper, passen blir oftast roligare och det är roligare att hålla på riktigt länge och man kan oftast pressa sig snäppet hårdare om man kör intervaller med någon som är jämnbra eller något bättre.
 • Tänk positivt under träningen, på någon tävling där man åkt bra eller på hur grym man kommer vara till vintern p.g.a pass som man tränar just nu.
 • Föreställ att det är en riktig tävling varje gång du kör intervallpass. Föreställ dig kommande tävlingar och hur sjukt grymt du kommer åka.
 • Våga bli sliten och pressa kroppen.
 • Träna mest, vila bäst.

Ja det var de jag kom på nu :)

Godnatt!

3 reaktioner till “Tisdag

  1. e5h vilken he4rlig vinst, den hade jag ge4rna vnnuit. Jag e4r alldeles ff6r de5lig pe5 att vara med och te4vla pe5 se5na de4r stora te4vlingar. Men jag blir ju helt klart sporras att te4vla ne4r jag ser ne5gon som vinner se5nt he4r. c4r man inte med se5 kan man ju inte vinna, inte sant Tycker absolut att du kan ha en df6rrkrans inne. Jag har alltid haft det ne4r jag har bott i le4genhet och det har inte varit ne5gra problem.Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.