Klubbmästerskap Nybyn

Hej!

 • Igår deltog jag i Nybyns klubbmästerskap på cykel. Slutade jobbet kl 13.15 och övervägde att köra ett klassiskt intervallpass innan men uteslöt det, ville vara i hyfsad form när det ändå var dags för tävling! Tävlingen ägde rum i Brännberg och bansträckningen mätte ca. 8 mil. Första milen kändes benen sådär, 2 veckor sedan förra cykelpasset men sedan kom de igång mer och mer. Efter ca. 4 mil kände jag mig riktigt fräsch och låg uppe och hjälpte hålla farten rätt mycket. Tyvärr kom jag inte med i Andreas soloutbrytning utan stannade i klungan och försökte jaga ikapp honom. Jag kände mig för första gången på riktigt länge på cykel riktigt fräsch och var grymt sugen på att vinna men  tyvärr orkade/ville inte särskilt många samma sak och jag snurrade runt längst fram tillsammans med ett fåtal andra. Slarvade med drickan de sista milen (junior-misstag) tyvärr och  med 1 km från mål efter att jag legat och dragit kände jag hur det högg till i höger baksida-lår och även om jag knäppte lös benet från pedalen släppte krampen inte. Var tvungen att köra ner i diket och rulla runt några varv av smärta innan krampen lossnade. Surt att sitta i diket och titta på när klungan cyklar iväg.. Riktigt roligt att tävla var det iallafall :)  Skulle behöva lite mer mil i benen, har inte ens cyklat 100 mil hittills tror jag, ajaj.. Nästa år har jag tänkt byta upp mig ordentligt från min gamla Nishiki så man blir lite mer motiverad att sitta på sadeln!
 • Imorse har jag kört ett klassiskt intervallpass kring kyrkbacken mitt i Älvsbyn. Fint pass med bra tryck på varje intervall. Höll ungefär ett 10 km tempo.. Intervallerna:

10 min

10 min

15 min

15 min

Totalt 50 min a3

 • Ikväll blir det styrketräning på Kraft & Hälsa!

3 reaktioner till “Klubbmästerskap Nybyn

 1. Fan jag är ju först på i princip varje bild, hur tänkte jag då? ;-)
  100 mil är väl ok, du är ju mest vältränad av oss alla andra, eller?
  Jag hade 73% i snitt, skrämmande lågt, men då var jag inte med och jagade så mycket sen Andreas gick lös sista 2milen, tyckte han var värd segern (är det fel att tänka så)
  Kramp? Va det märkte jag aldrig, var du efter mig imål???
  En intressant detalj är att du byter cykel FÖRE du byter däck…men klart du ska ha en ny cykel…gå in till Eva och beställ nån av dom här, grymt fina, hade jag inte tillräckligt många redan så skulle det stå en Foil 10 i garaget
  http://www.scott-sports.com/us/en/category/bike/bikeBikes/bikeBikesRoad/

  Gilla

  1. Skrämmande bra av dig och vilken tur för oss andra att du bara låg kring 70%, hade du legat lite högre hade du väl redan varit i mål när vi vände vid Bodenvägen :-)
   Fel och fel, helt klart en intressant inställning att heja på motståndarna under en tävling där alla tillhör samma klubb..!
   Tyvärr räcker inte budgeten till en Foil 10 men den är helt klart läcker!
   Ett tips förresten: Byt ut sportdrycken mot antidepressiva, det ger nog mer effekt ;-)

   Gilla

   1. Ska kanske försöka nått i Skellefteå istället, hoppas bara skallen är med på noterna, för kroppen verkar då va det.
    Sportdryck använder jag aldrig, vatten och en klunk hallonsaft räcker för mig som är +40, man är nöjd med det lilla, men antidepressiva skulle kanske va nått, motivationen till detta sportande måste ökas på nått sätt, tror att uteblivna tävlingar under regn sommaren 2012 har gjort sitt för att jag ska surna ihop totalt.
    Finns ju billigare Foil för kring 20 lakan om jag inte mins fel, bara upp med storbörsen…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.