Arrived in Anchorage

Hej alla! Ska försöka ge er en snabb uppdatering om hur det går här borta:

Resan hit gick bra, sov på en bänk natten mot lördagen på Arlanda, flyget från Frankfurt till Anchorage gick rätt fort ändå, vi fick mycket mat på planet och jag läste en bra bok, dessutom flög vi förbi just bredvid Mount McKinley, väldigt vackert! När jag kom fram hit hade jag inte sovit ordentligt på ca. 40 timmar och allting var kaos, ingen mat, inga sängkläder, ingen nyckel, vilsen i en annan världsdel, you name it.

Nu känns det dock som att jag börjar komma mig till rätta, jag har haft möten och träningar med teamet, jag har ställt om dygnet, handlat allt nödvändigt, imorgon ska jag på mina första lektioner. Egentligen behöver man inte välja vad man ska studera på college innan det tredje året, första året är det mest baskurser som alla måste läsa och denna första termin kommer jag läsa biologi, sociologi, ekonomi, historia och någon slags konst-kurs (!) fördelade på ca. 15 timmar i veckan, jag kommer inte ha någon skola på fredagar. Jag tror dock jag ska välja business redan i år, det verkar rätt kul!

Vi har ca. 9-11 st gemensamma pass med teamet i veckan så det är grymt! Jag har inte hunnit se så mycket av staden ännu, har mest hållit till på campus de senaste två dagarna, jag bor i en lägenhet på tre våningar; på bottenvåningar har vi ett garage och förråd, andra våningen toalett, vardagsrum, tvättstuga, kök och vardagsrum och på tredje våningen finns sovrummen + 2 toaletter till. Jag bor med tre schyssta basketspelare som alla är ca. 30 cm längre än mig.Vi har en gigantisk sackosäck, ett monster till radiostyrd bil och en av killarna har nyss köpt en rostig, gammal van för 1000 dollar, sjukt grym!

Jag har hunnit köra några pass och jag har fått lära mig att det går asfalterade cykelvägar genom hela staden som är perfekta för rullskidor! Dessa prepareras under vintern så jag har ca. 100 meter till skidspår när vintern kommer om jag fattat det rätt! Idag har vi sprungit på några fina mountainbike-stigar, verkar finnas mycket av dem här.  Formen känns god trots omständigheterna och jag ser fram emot en grym säsong med teamet.

Just nu lyser kvällssolen på bergen där det ligger snö på vissa toppar som omger staden, sämre utsikt hade man kunnat ha :)

Har tyvärr inga bilder, har inte riktigt haft tid med det men det kommer, jag lovar!

Nej nu måste jag sova, ytterligare en hektisk dag imorgon med mycket som måste fixas!

3 reaktioner till “Arrived in Anchorage

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.