Where the f**k is the snow?

Whatsup!

– Midterm-vecka (tenta-vecka) avklarad och det gick faktiskt riktigt bra, kungen av makroekonomi och western civ II, det är jag det.

– Regnet försvann för några veckor sedan och soliga dagar med minusgrader anlände, tyvärr har vi ingen snö ännu då nederbörden försvann med kylan.. I vissa delar av Anchorage har temperaturen krypit ner till -12 och temperaturen på dagarna har hållt sig ganska stabilt kring -5.

– P.g.a. snöbristen kommer jag, Lasse och Lukas åka upp till Fairbanks nästa vecka, från torsdag eftermiddag till måndag förmiddag och förhoppningsvis få fin kvalitetstid på snö! Fairbanks är en stad med ca. 30 000 invånare 6 timmars bilresa norrut från Anchorage och ligger på samma höjd som Skellefteå. Vad jag har hört från mina lagkamrater så påminner den mycket om Älvsbyn, varmt på somrarna, kallt och mörkt på vintrarna. Om en månad kommer vi ha vår första skidtävling där.

– Denna vecka har varit en normalvecka som innehållit 3 intervallpass, 3 styrketräningar och ett antal distanspass, ska bli skönt med vila på söndag innan vi laddar för en volym-vecka med förhoppningsvis de allra sista rullskidpassen och sedan längdskidor på snö!!!

Nu låter jag bilderna tala för sig:

 

Peace out

5 reaktioner till “Where the f**k is the snow?

 1. Smakar godiset som hemma? Snickers finns väl, men det får du ju inte äta ;) Fortfarande väldigt kul med många bilder. Helt underbar den som är tagen på stranden med toppen på ca 6000 m i bakgrunden. Kram!!

  Gilla

  1. Det synes at være et gennemgående problem at ”Papa” er vallaservice når man kommer fra enten Sverige eller Tyskland. Bor man i Alaska får man lære at stå på egne ben og valla selv – bare spørg Lukas – han vidste ikke hvad Blå Extra inden han kom hit.
   Ellers kan man jo altid håbe på hjælp fra den Danske vallaservice! Jeg skal nok hjælpe din søn med lidt valla tips så han får åka snapt på skidor!!

   Gilla

   1. Hej Lasse. Jag har under alla år försökt att få Viktor intresserad av vallningens mysterium men jag har tyvärr misslyckats med detta. Så jag tackar för erbjudandet från den ”Danska vallaservicen”. Men att en dansk skall ta hand om skidorna åt en svensk, känns ungefär som att en svensk skall lära en dansk göra Rød pølse. Lycka till i vinter. Hoppas vi får se dig tävla i Sotji 2014.

    Gilla

 2. Mor: Ja det gör det, kanske något sötare! Tack, ja det var en fin löprunda och Mt. McKinley är imponerande!
  Far: På någon soffa hos kompisar till Lukas och Lasse! Jag vet inte, gruvar mig för det…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.