intervaller, skola och jordbävningar

Tjenare, klämmer in ett inlägg nu på kvällskvisten innan läggdags,

 • Intervall-vecka, både på skidor och framför böckerna, slut-tentor pågår för fullt och om en vecka är jag klar med denna termin!
 • Skateintervaller idag, 1 min, 2 min, 4 min, 8 min, 4 min, 2 min, 1 min, 30 sek, 30 sek. Det gick bra, dock så låg temperaturen på -24, rekordkallt för min del när det kommer till högintensiv-träning, kylan var inget problem för luftrören, kan tyvärr inte säga det samma för fötterna…
 • Formen är tillbaka, styrketest genomfört igår:

Samma som förra gången, en min vila mellan varje övning, inom parentes vad jag hade förra gången:

Chins: 30  (27)

Sit-ups: 62 (61)

Armhävningar: 71 (f63)

Box-jumps: 61 (56)

Dips (obs, inte riktiga dips, armarna på en bänk med benen på en annan bänk): 64 (72)

 • Anchorage drabbades av en jordbävning på 5.8 efter vi genomfört styrketestet, varor ramlade ner från hyllorna i affärer, dörrar skakade, elever slängde sig under bord. Själv så missade jag det, låg i stakmaskinen och märkte ingenting.. Tydligen rätt vanligt med mindre jordbävningar här, Anchorage drabbades dock av en riktigt stor jordbävning 1964 och är den tredje största som någonsin uppmätts med richter-skalan, 9.2.  Jordbävningen höll på i minuter och skapade tsunamier med upp till 67 m höjd. Stora delar av Anchorage förstördes, flera byar förstördes fullständigt, och över 100 människor omkom. Vi har även vulkaner utanför staden, sist någon hade ett utbrott var 2005 samtidigt som amerikanska mästerskapen i slalom ägde rum i Alyeska, tävlingarna förstördes av den svarta askan som täckte snön. Inte för att det ska vara nån fara men ger lite häftiga kontraster till stilla, trygga Sverige :)
Great_Alaska_Earthquake_Fourth_Ave_Anchorage
Anchorage 1964

Nä, nu ska jag sova, godnatt :)

2 reaktioner till “intervaller, skola och jordbävningar

 1. Torr kyla brukar man klara bättre än när det är fuktigt. Men var rädd om luftrören, det är de enda du har.
  Annars så är vi i BSK i startgroparna inför helgen, Sverige-cuptävlingar i Piteå. Vi saknar dig och Niklas som har fått tillbaka sitt diskbråck. Tråkigt för honom, och för oss.
  Kör hårt Viktor men med huvudet på plats.
  Dessutom hinner du fira många jular i det gula nej vita huset menar jag. Såg att både du och huset saknar varandra. ;)
  Vi hörs
  Lena

  Gilla

  1. Tack för tipsen, jag är försiktig!
   Jag är riktigt laddad inför Sverige-cuptävlingar i Piteå, ska bli kul att följa resultaten! Kommer sakna er och BSK i vinter, hoppas ni får en bra säsong, att Niklas återhämtar sig och att fler tävlar i klassiska lopp också!
   Ja, det kommer bli en speciell jul utan Barkargatan 24 kan man säga!
   Vi hörs!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.