Snön har anlänt ordentligt, spårsystemen är riktigt bra nu! Söndagens 15 km skate masstart är dock inställd p.g.a snöbrist (?!?) utanför Anchorage och ersätts med en sprintstafett som skulle gått av stapeln förra helgen. Första tävlingen av två under dagen är det kille + tjej, två sträckor var, sedan kille + kille/tjej + tjej, också två sträckor var. Min kvinnliga lagkamrat är Sarah Freistone som vann träningstävlingen förra helgen och min manlige lagkamrat är Danmarks snabbaste på skidor, Lasselito Moelgaard Nielsen.

På måndag kommer vi istället köra den inställda träningstävlingen på hemmaplan, alltså 15 km skate masstart, tillsammans  med APU, skidklubben/universitetet för amerikaner som innehar många amerikanska landslagsåkare. Som tur (?) är så slipper vi de allra bästa då de befinner sig i Kanada.

Förresten! Älgar, man tycker ju att det är en vanlig syn hemma i Norrbotten och byn men här är det en helt annan sak. För två dagar sedan såg jag och Lasse 7 (!) olika älgar medan vi åkte under de första 90 min. Älgarna här bryr sig dessutom inte ett skit om människor här, eller ja, ibland blir de förbannade. Under denna relativt korta period vi haft på skidor så har jag tappat räkningen hur många gånger vi fått vända om för att det står en älg mitt på spåret, stirrandes på en, oftast gåendes rakt mot en. Har ännu inte blivit jagad men kan föreställa mig och har fått höra att det är en riktig adrenalinkick!

Bilder från ett träningspass i tisdags, lite lätt nysnö hade kommit under natten ;)

DSC01988 DSC01991

Coach spårar för sina atleter; Lukas, jag, KarinaDSC01990 DSC01989 DSC01992

Hejdå, nu ska jag införskaffa en gran!

4 reaktioner till “

    1. Hej gumman!Fick ditt sms. :) Hur har du haft det pe5 sseemtern? Gick in hit ff6r att se om du hade skrivit ne5got om det. :)Ve5r flicka har fe5tt namnet Lova. Vi har det bra och tre4ffar dig ge4rna snart!Kram!

      Gilla

    2. Fast det e4r kul ne4r det he4nder lite kring barnen Tjejjan var ve4ldigt lugn som liten men sen vart hon lite e4ldre o nu he4nder allt man kan te4nkas Brukar vara glad se5 le4nge huset ste5r kvar ne4r man koemmr hem fre5n jobbet om dagarna ne4r hon e4r hemma Kram

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.