DSC02398

En tanke på “DSC02398

  1. Jag e4r motste5ndare till kriget i Irak, och var emot det fre5n den ff6rsta stund jag hf6rde anitndyngar att Bush ville invadera.Se5 med det konstaterat undrar jag om du verkligen inte kan komma pe5 ne5got mer sakligt se4tt att kritisera (borde inte vara se5 sve5rt)?Pojkens e5lder e4r sve5r att beste4mma, jag kan de5 inte se om han e4r 12, 14, eller 18… Om bilden togs efter en eldstrid e4r det mycket te4nkbart att han deltog i den striden. Det vore knappast en ovanlighet att unga me4nniskor dras in i gerillakrigff6ring (eller tvingas med av endera parten).Ff6rutom att han har handfe4ngsel verkar han vara te4mligen ok. Att bli fotograferad le4r han inte ta skada av. Om bilden visade att han blev misshandlade vore det en annan sak.Tycka vad man vill om kriget, men ingen kan ff6rneka att dom soldater som se4nts dit av sin regering har ett tufft jobb. Det har avslf6jats avskyve4rda fall av soldater som misskf6ter sig, men jag kan inte se ne5gon hint av det i denna bild.Jag vet att jag talar ff6r df6va f6ron, att du ofelbart utge5r fre5n att allt som gf6rs av en Amerikan med automatik e4r misste4nkt och ff6rmodligen ondskefullt.Med samma stoicism som du aldrig kritiserar Palestinier eller Iranier, oavsett vad dom tar sig ff6r.Det e4r synd, din inskre4nkthet gf6r dig till en simplare me4nniska och mindre effektiv debattf6r.Men lite saklighet skulle ve4l inte skada ne5n ge5ng ibland, eller?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.