US nationals 15 km

Hej!

Vaknade imorse med samma förkylning som hängt med i snart två veckor nu, valde att starta ändå eftersom jag haft samma skit så pass länge, har fungerat när jag tränat.

Dagens distans var 15 km på en 5 km slinga. Ända sedan jag kom hit har Lasse och Lukas tjatat varje pass att på hög höjd måste man öppna lugnt, öppnar du för hårt återhämtar du dig inte. Idag var det 15 sekunders mellanrum vilket inte gjorde det lättare att öppna försiktigt när man hela tiden ser killen framför sig. Jag gjorde mitt bästa dock och åkte kontrollerat i 4.5 km, när jag passerade min coach och han ropade att jag låg lika med killen framför mig tyckte jag det var dags att prova öka farten, en kilometer senare var jag ikapp honom och helvete, Lasse och Lukas och resten av alla skidåkare hade rätt, det gör ont att få syra på höghöjd! Stannade bakom honom och försökte överleva, återhämtade mig ca. 1 km senare. Resten av loppet turades vi om att dra, båda försökte plåga ihjäl den andra. Det andra varvet var det jobbigaste, fick betala för den hårda körningen länge. 3:e varvet kändes bättre, kanske för att det var sista varvet, visste medan jag åkte att varje meter på slingan jag passerade skulle inte åkas på igen. Slutade 38:a, ett ok resultat. Min lagkamrat Lukas var 23:a och ”All American” idag om det varit ett collegerace, dvs. topp 10 collegeåkare.

Saker som med lätthet kan bli bättre inför nästa race utan bättre VO2-max eller bättre teknik:

– Idag var 4:e dygnet på höghöjd vilket jag fått höra oftast är det värsta.

– Första racet på höghöjd någonsin, har lärt mig mycket från idag.

– Jag är inte speciellt sjuk men absolut inte frisk heller. En 100% frisk kropp hade troligtvis presterat bättre.

I eftermiddags åkte vi till OS-byn från 2002, Park City och hämtade några skidor samt tog en klassisk svensk fika på ett café, dvs. kaffe och bullar/kakor. Visste ni att det inte finns någon engelsk motsvarighet till svenska ordet ”fika”?

Imorgon väntar lugn skidåkning, på söndag blir det 30 km klassisk masstart och på måndag beger vi oss mot Steamboat Springs i Colorado för första collegeracet, efter det blir det Winter Park, även det i Colorado, för årets andra collegerace. Sedan hem till Anchorage i 8 dagar och sedan beger vi oss mot New Mexico och Soldier Hollow en andra gång.

Nu ska jag göra nåt vettigt, vi hörs imorgon!

2 reaktioner till “US nationals 15 km

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.