Denver invite – 10 km skate

Hallo (tyskt hej)

10 km skate på en sinnessjuk bana på 2400 meters höjd. 2.5 km med en lång backe efter 1 km, sedan upp ner och åt sidan. Stenhårda spår och strålande sol.

Hade positiva tankar när jag startade och hade programmerat min hjärna i två dygn att öppna lugnt då första stigningen var tämligen brutal och skulle bestigas fyra gånger.

Efter 3.5 km var min lagkamrat Lukas Ebner ikapp mig och jag blev smått deprimerad då jag inte tyckte jag åkt så förbannat dåligt sedan starten. 1.5 km senare får jag höra att vi ligger 1:a och 2:a (!) och att Lukas är på väg att fullkomligt pulvrisera the West Region. Hänger på honom till sista varvet då jag har flämtat för hårt för länge och har syrebrist i varenda cell i kroppen. Krigar mig uppför den långa backen med troligtvis den värsta tekniken i världshistorien. Efter backen väntade backens lurigaste kurva och med nedsatt syn och känsel i kroppen sladdar jag över ett par rötter och gör en sideflip. Klarade utrustningen trots allt och slutar 7:a i mål, hyfsat nöjd ändå, nästa gång håller det. Lukas kraschade på upploppet och bröt staven men vann ändå med 41 sekunder över några riktigt tunga och meriterade namn här borta. Lasse slutade 14:e och med det var vi bästa herrlag.

Efter vårat race arrangerades ett inofficiellt coachrace där vår assisterande tränare Tor Christoferson vann med ca 15 sek och vår huvudcoach slutade 4:a.

Här finns en video över backen där jag kraschade, första kurvan till höger.

Resultat

ArtikelGoSeawolves.com

Imorgon väntar 15 km klassiskt masstart!

Auf wiedersehen

2 reaktioner till “Denver invite – 10 km skate

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.