Mot New Mexico!

Hej

Har spenderat några kalla, intensiva dagar hemma i Alaska. Under en vecka skulle två intervallpass avklaras, mängdvecka, 3 gympass + skolarbeten från veckan vi missade + 2 veckor framåt. Imorgon lämnar vi Alaska återigen för New Mexico och vår andra college-trip!

  • I fredags körde vi 5 x 10 minuter tuffa intervaller, i princip bara uppför de första 7 min. De två första körde jag ensam i bra tempo, efter det bestämde jag och Lukas oss för att köra tillsammans. Lukas drog upp ett jävla tempo direkt och jag plågades bakom honom i 10 minuter och vi kunde båda konstatera att vi kört på tok för fort när intervallen var över. Nästa intervall var det min tur och jag ville inte vara någon fjolla så den intervallen blev 3 sekunder snabbare än den innan. Efter det kunde vi båda enas om att den sista skulle gå betydligt långsammare och att båda hade fått visa vad dem går för. När det var dags för start körde vi sten sax påse om vem som skulle dra, Lukas förlorade och fick hålla tempot. Mot slutet gick jag om och denna gång var vi ytterligare 4 sekunder snabbare. En tuff men bra dag, det är under dessa blodiga, hårda intervallpass broderskap föds.
  • I lördags hade vi träningstävling i -20 grader, 5 km klassisk masstart följt av 5 km skate omvänd jaktstart, dvs. förloraren startar först och vinnaren sist. Jag vann klassiska loppet efter en spurt mot Lasse och vårt kanadensiska nytillskott Etienne var tätt efter. Tyvärr var spåret fullt med småttingar som deltog i skidskola och den tyske stridsvagnen Lukas plockade en instruktör och tre ungar efter ca. 3 km och fick bryta. Sedan var det dags för jaktstarten och jag var ikapp Etienne och Lasse efter några hundra meter. Ytterligare några hundra meter sedan efter ett krön står en älg mitt på spåret, jag var full med adrenalin och ville vinna så jag tänkte inte mycket på det utan passerade, då satte älgen fart och sprang efter mig. Jag försökte sikta mot några träd vid sidan om spåret att gömma mig bakom men kraschade i djupsnön. Som tur var sprang älgen förbi mig. Efter det körde vi en ärlig omstart och efter några tuffa kilometer med slalom mellan ungar stod jag som segrare igen, skönt!

Annars då?

  • Vi har firat Brew, en av alpinisterna, som nådde den svindlande åldern 25!
  • Har börjat med mina nya klasser. Min engelska för nybörjare är värre än jag någonsin kunnat föreställa mig. Ingen i klassrummet kan prata engelska förutom jag och min lärare! Har ingen aning hur jag hamnade där, lär förhoppningsvis inte bli så svårt att få högsta betyg..
  • Imorgon börjar vi som sagt resan mot New Mexico. Vi landar först i Denver i Colorado och plockar upp minibussarna vi lämnade där från förra resan. Efter det börjar en relativt lång bilkörning till New Mexico. New Mexico ligger på samma höjd som nordafrika och består mestadels av öken. Vi kommer därför åka upp till 3000m+ för att åka uppe på ett berg utanför Albuquerque. Efter det kör vi tillbaka till Soldier Hollow i Utah för ytterligare collegeracing innan vi flyger hem till Alaska efter 12 dagars resande.
DSC02881
Klassiska loppet, bra start för mig
DSC02827
4:e intervallen i fredags
DSC02868
Tränarna får bära upp jackor och vätskebälten från starten
IMAG0282
Working on my tan in Anchorage
Map_of_USA_showing_state_names
Extremt detaljerad resplan. Vi flyger alltså till Colorado, kör till New Mexico. Sedan kör vi upp till Utah och sedan flyg hem
800px-USA_09669_Taos_Pueblo_Luca_Galuzzi_2007
Så här föreställer jag mig skidstadion i New Mexico

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.