Utah Invite

Fredag, 10 km klassiskt: Klisterföre, det är en favorit, lönar sig att åka hårt och aggressivt. Öppnade hårt men inte galet fort. Efter 4 km var jag ikapp killen som startade 30 sek framför mig. Han är en stabil topp 10 åkare så då fattade jag att jag åkte rätt bra. Fick mellantid att vi var tre UAA killar topp 6 vilket motiverade enormt! Försökte åka stort med bra frekvens andra varvet också. Gick i mål som 2:a. Efter mig kom de bäst rankade killarna och jag slutade till slut 7:a, 8 sek upp till fjärde. Troligtvis det bästa klassiska loppet med invidivuell start jag någonsin gjort. Kände inte av höjden som jag gjort tidigare. Lukas slutade 5:a, 5 sek före mig. Lasse öppnade för hårt, han låg 2:a efter första varvet men stumnade och tappade till 12:e. Våra tjejer var 2:a, 4:a och 17:e vilket gjorde dem till bästa tjejlag.

Resultat

Lördag, 20 km skate masstart: Nysnö och nära nollgradigt. Efter att ha gjort mitt troligtvis bästa klassiska lopp på år och dar visste jag att formen var god. Kände på mig när jag vaknade innan att det skulle bli mitt livs lopp. När vi anlände till stadion passerade just tjejerna på första varvet och förutom Marine som låg i tätklungan syntes inga av våra åkare till. De dök till slut upp, alla samlade i en sista grupp. Vi förstod då att någonting var fel och mycket riktigt hade tjejerna haft riktigt dåliga skidor. Beslut togs fort och våra skidor vallades om. Starten gick och direkt i första nedförsbacken förstod jag vad tjejerna fått uppleva. Att behöva benskata utför när de andra står i fartställning är ingenting man vill uppleva. Lasse låg topp 10 första varvet men efter längsta nedförsbacken tappade han ca. 15 placeringar. Jag insåg att det skulle bli tufft att hänga med men för att lyckas med det så var det bara att skita i tanken att jag hade dåliga skidor, plockade bort det från huvudet. Efter 13 km var vi en toppklunga på 5 åkare. Jag hade fått slita utför och plattförs men flög uppför backarna hittills men vid den punkten hade det gått åt för mycket energi för länge. Fick släppa och blev ikappåkt av två andra åkare. Åkte med dem i ett lagomt tempo i 19 km innan en av dem ryckte utför. Försökte benskata utav bara helvete men han försvann bara. Efter det var det jag och den andra killen kvar inför tuffaste stigningen. Lät honom dra uppför och utför, när vi kom till stadion parkerade jag honom och gick i mål som 7:a. Efter loppet påpekade de flesta lagen att de sett att vi haft fruktansvärda skidor. Hittills har vi haft kanonskidor, sådant som händer som sagt och jag har gott förtroende att det inte kommer upplevas igen. Kändes dock som att en medalj gick förlorad tillsammans med flera fina resultat för laget.

Resultat

Lasses skildring av dagen finns här

Lukas finns här

 

Imorgon åker flyger vi iväg tidigt till Seattle och sedan Anchorage där vi kommer spendera drygt en vecka innan det bär av till Bozeman, Montana för nästa collegerace.

En tanke på “Utah Invite

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.