Mot Bozeman!

Hej!

9 dagar har spenderats i Anchorage. Laget har tyvärr fått klara sig utan Lasse och kommer få göra det i ytterligare två veckor eftersom världens snabbaste dansk på skidor just nu befinner sig i Europa. I helgen tävlade han i världscup och förhoppningsvis såg ni en kille i grönt och gult i söndags på SVT som kämpade mot världseliten! Ett av kraven för att få åka OS är att klara under 100 FIS-punkter (max 10% efter vinnaren i tid) i en världscup vilket han gjorde med minsta möjliga marginal, 99.45 (1 sekund från 100)! På torsdag börjar skid-VM där han kommer försvara Danmarks färger (obekräftat om det sker i UAA dräkten än en gång?).

  • Snöförhållandena är fina nu, vi kan åka skidor 5 minuter från skolan och 50 meter från min ytterdörr och därifrån kan vi komma ut på miltals med spår runt hela Anchorage.
  • Har inte haft det allt för hårt i skolan dessa dagar måste jag säga..!
  • I fredags körde vi klassiska intervaller. När vi är hemma på havsnivå igen så försöker vi köra kortare och snabbare intervaller eftersom sådan fart är väldigt svårt att hålla på 1700 m+. Intervallerna såg ut så här: 1×3 min, 4×1 min, 5×30 sek, 6×15 sek. Jag var i bra form och tog hem 16 st i rad.
  • I söndags hade vi 10 km skate masstart. Var stensäker på att jag skulle vinna skiten, drog hårt i 2 km, sedan kom första nedförsbacken och då försvann klungan. Jajamän, fruktansvärda skidor igen, bästa paret fungerade helt enkelt inte och ikväll har jag stått och rengjort dem med stålborste, ”hot-scraping”, grafit m.m. Förhoppningsvis fungerar de som vanligt igen nu. Slutade 3:a i alla fall efter Lukas och Etienne.
  • Grattis till Jacob Engström som satte hela svenska junioreliten på plats i Ulricehamn!!! Och självklart grattis till Niklas Niska som nu är regerande mästare i Andörjan, en titel jag gärna vill försöka ta tillbaka!
  • Tidigt imorgonbitti (04.30 lämnar vi sportkomplexet..) flyger vi till Montana och Bozeman för Regionals! Det är alltså finalen för västra skid-regionen. På fredag är det 10 km klassiskt och på lördag 20 km skate masstart. Tävlingarna går på 1700 meters höjd och denna gång tävlar alpinisterna på samma ort som oss!
  • Har nu spenderat upp de sista pengarna jag tjänade i somras på en randonee-skidutrustning komplett med stighudar. Skidsäsongen för oss slutar i början av mars och efter det har jag och Etienne planerat att blanda världens bästa skarskidåkning med att pumpa puder i ca. två och en halv månad! Eller ja, offpist-säsongen slutar oftast i mitten av juni här men jag måste ju komma hem också..!
  • Kan passa på att tipsa om min käre vän Reese Hanneman’s blogg! Han reser runt i USA och Europa och tävlar, han åkte bl.a. en jäkligt häftig sprint i Wisconsin nyligen!

 

Nu måste jag packa och försöka få lite sömn!

2 reaktioner till “Mot Bozeman!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.