Sista tävlingen för säsongen

Igår åkte jag, Lukas, Lasse och Marine upp till Fairbanks där vi imorgon kommer tävla i The Sonot Kkazoot Race, 50 km skate masstart! Vi bor hos några tyskar precis som vi gjorde i november. Skidorna är färdigvallade och nu sitter vi och klunkar vatten och kolhydrater!

  • På måndag hälsade vi på en låg- och mellanstadieskola för att medverka på barnens skiddag. Riktigt kul som vanligt och man lär sig mycket själv!
  • Förra helgen tävlade jag 50 km (2 x 25 km) klassiskt i Talkeetna. Jag valde att åka utan fästvalla på skateskidor. Efter 25 km trampade någon sönder min truga, åkte med klungan 3 km till innan nästa vätskekontroll, försökte få tag i en ny från de som bara åkte 25 km race men ingen hade någon extra. Gav upp lite grann och åkte ca. 5 km till och var allmänt sur då en man såg att jag bara hade en truga och gav mig hans egen stav. Stakade på utav bara helvete och jagade in de ca. 90 sekunderna till grabbarna som var framför igen men det kostade mycket och jag glömde bort att dricka, sista 5 km totalväggade jag och gick i mål som 4:a. Det var kul iallafall! Under loppet fick man välja om man ville ha sportdryck, vatten, öl eller jägermeister. Det bjöds även på korv och bacon och efter racet var det gratis öl hela kvällen. Lite annorlunda kultur mot Sverige men riktigt kul!
  • På tisdag kommer syrran till Anchorage!!!
487581_504795086223775_1226103985_n
På väg till Fairbanks. Foto: Lasse til OL
IMG_2848
Oosik förra helgen
DSC04092
Jag och min polare Alex

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.