Homecoming

Hej

  • Det är officiellt att jag bor hemma i Sverige nästa år och bostadsorten blir mest troligt Älvsbyn. Det var ett svårt beslut att överge Alaska, jag har haft ett fantastisk år i USA och jag skulle rekommendera alla som är sugna att prova på. Jag har dock stora mål och måste därför tävla i Sverige för att nå dit jag vill. Det är en stor chansning jag gör eftersom jag överger det fulla stöd jag haft här borta. Trots det hoppas och tror att jag kommer få den support jag behöver och de träningskamrater som krävs hemma i Norrbotten för att ta nästa steg i karriären och nå dit jag vill.  Jag är beredd att ge allt inför kommande säsonger och ni som vill är välkomna att ansluta, nu jävlar ska det åkas fort.

Inför säsongen 2013-2014:

  • Jag kommer göra en hemvärnsutbildning i två veckor, ännu obestämt datum, och efter det så kommer jag gå med i militärlandslaget i längd.
  • Jag inleder ett samarbete med f.d. landslagstränaren Rikard Larsson.
  • Jag hoppas att Norrbottens Skidförbund inser vilken potential vi har i Norrbotten bland kommande och nuvarande seniorer. I Norrbotten har vi fantastiska träningsmöjligheter men just nu så tränar många för sig själva. Jag hoppas att förbundet kan erbjuda support för sina åkare i form av läger och träningstillfällen.
  • Jag har höga förväntningar på Älvsby Endurance och hoppas att kunna kicka igång det så fort som möjligt.

Jag ser verkligen fram kommande år och jag hoppas att vi kan hjälpas åt i Norrbotten för att få så många som möjligt att åka så fort som möjligt.

Annars då?

  • I lördags deltog jag på den första upplagan någonsin av en ny tävling i Anchorage, The Skimeister. Tävlingen innehöll tre olika delmoment: alpint, längd och mountainbike. Antingen kunde man åka individuellt eller stafett. Jag deltog i stafetten tillsammans med Lukas samt Anna som åker för vårt alpina lag här på UAA. Anna åkte alpina delmomentet, jag längd och Lukas cyklade. Vi vann tävlingen och första priset var en full dag cat-skiing för fyra personer. Cat-skiing innebär att man åker upp med en snowcat, en typ av bandvagn, uppför något fett berg där det
  • två och en halv vecka kvar av skolan, ångest över att lämna den vackraste platsen på jorden men längtar väldigt mycket efter att träffa er alla igen.
P1010191
Puder finns det fortfarande gott om

Vi ses den 16:e maj!

6 reaktioner till “Homecoming

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.