Aloha

Hej!

Var på en fest förra helgen och stötte på ett härligt gäng som skulle till Hawaii på söndagen. Blev inbjuden att bo i deras lägenhet och efter en väldigt kort övervägningstid bokade jag en biljett till Kauai med argumentet att man bara lever en gång. Dagen efter kändes idén att åka till Hawaii nästa dag med några personer jag träffat kvällen innan fortfarande förbannat bra, skulle troligtvis aldrig få chansen att åka till Hawaii igen de närmsta åren.  Måndag morgon försov jag mig nästan och slängde ihop en väska och liftade till flygplatsen och hann precis med planet.

När jag mellanlandade på Honolulu kunde jag inte sluta le, tropisk värme och palmer. Flög vidare till slutstation Kauai där jag landade kl 20. Förvirrad och exalterad klev jag ut från flygplatsen utan någon som helst aning vad jag egentligen höll på med och vart jag skulle ta vägen första dygnet. Fick iallafall tag i en taxi som tog mig till ett närbeläget hotell där jag checkade in. Restaurangerna i närheten av mitt hotell var stängda så jag gick till en bensinmack som låg i närheten och köpte smörgåsar, ägg och nötter. Promenerade sedan ner till stranden där jag inmundigade kosten medan jag lyssnade på vågorna. Gick och la mig efter det då jag hade planerat en lång löpsession nästa morgon. Gänget jag skulle bo med for en dag tidigare till Big Island för att se vulkanen och skulle anlända tisdagkväll.

Nu börjar den sjukaste dagen jag varit med om:

När jag vaknade och klev ut ur hotellrummet fick jag äntligen se ön i dagsljus och blev riktigt jäkla exalterad, höga berg runtom och stekande sol. Eftersom jag skulle bli utkastad kring hotellet klockan tolv sprang jag till frukosten, slängde i mig mat, bytte om och siktade på närmsta berg.

Lyckades hitta en stig som gick genom djungel och klippor hela vägen upp till toppen. På toppen började jag prata med en kvinna som också hade sprungit upp. Hon insåg fort att jag var rätt vilsen eftersom jag knappt visste vilken ö jag var på så hon erbjöd sig att plocka upp mina grejer från hotellet och visa mig runt på ön. Efter detta åkte vi till tre olika trailsystem, fyra vattenfall, en helig skog, en japansk kyrkogård, ett hinduiskt tempel m.m. Under dagen stötte vi på en hel del intressanta  människor, vi blev bl.a. inbjudna till en vit man i 60-årsåldern som ägde en stor bit mark där han sov under bar himmel bredvid två vattenfall och höll sig undan resten av världen som var på tok för våldsam för sin smak, istället spenderade dagarna med att röka på och hålla på i sin trädgård.

Den tisdagen var nog den mest produktiva jag upplevt, har aldrig upplevt så mycket på så kort tid. Mötte sedan upp med gänget på kvällen. Åt middag, badade i poolen och drack en lokalt producerad öl på stranden.

Resten av dagarna spenderades med långa löppass på morgonen och styrka på kvällen. Där i mellan spenderades tiden med att ligga på stranden, grilla, snorkla, utforska ön, ligga vid poolen, spela tennis m.m m.m

Har haft en sjukt häftig resa som jag kommer minnas för resten av mitt liv. Är man bara öppen för möjligheter och går in med inställningen att det löser sig så kan man få uppleva mycket.

Nu sitter jag på flygplatsen i Seattle och fryser, är hemma i Anchorage kring midnatt och imorgon kl. 20.45 sätter jag mig på planet mot Frankfurt.

Mahalo!  / Viktor

8 reaktioner till “Aloha

 1. Så glad jag blir när jag läser detta, du gjorde ju helt rätt! Hoppas vi ses i helgen Välkommen hem /Lena

  Gilla

 2. Jaa, man blir bara glad när man läser om dina äventyr på Hawaii – vilken upplevelse – du gjorde helt rätt som tog chansen att fara dit :)
  Och nu,
  Mycket Varmt Välkommen Hem!
  Hälsningar från oss i Vidsel // Kicki

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.