Bruksvallarna

Hej!

Förra torsdagen åkte jag och Rikard Larsson ned till Bruksvallarna, jag skulle på läger med militärlandslaget i Ramundberget (7 km bortanför Bruksvallarna) och Rikard skulle hit för att testa ut utrustning tillsammans med landslaget.

Dagarna har sett väldigt lika ut under lägret med militärlaget. Äta, träna, sova och där i mellan umgås med riktigt härliga lagkamrater. Vid första middagen var det rätt sofistikerade diskussioner om politik m.m men som vanligt så eskalerar det fort på läger och de resterande fem dagarna handlade väl bara om sånt som ingen normal människa diskuterar om. Antar att det blir så när man bor sex stycken uttråkade killar i en stuga ute i skogen.

I området finns det väl uppskattningsvis 40 km med riktigt fina spår, lite mer natursnö har behövts på sina ställen men som tur var har det snöat ordentligt idag.

Har hunnit med att frontalkrocka med en norrman som inte förstod att om man åker nedför är det väjningsplikt för de som åker uppåt. Blev en jävla smäll men som tur var för honom så klarade han sig undan utan brutna ben eller utrustning. Jag fick mest en riktig adrenalinkick av händelsen och hade svårt att hålla nere på farten resten av passet.

I förrgår körde vi en träningstävling, 15 km skate. Kroppen kändes som förväntat efter många timmar nötande i skidspåren, hade svårt att komma upp i puls och syra. Åkte i ett konstant tempo utan att kunna trycka på speciellt bra över krönen och träningsskidorna med träningsvalla hjälpte inte till särskilt mycket. Dock så var det precis samma förhållanden för de andra i militärlaget. Var snabbast ur laget den dagen vilket var kul, ett skönt besked att man kan åka relativt fort även om kroppen och skidorna känns mindre bra.

Igår avslutades lägret och jag åkte de 7 kilometerna från Ramundberget till Bruksvallarna där jag just nu befinner mig i en stuga tillsammans med tre andra danskar just nu. Det går väldigt bra att förstå dem när de pratar långsamt och tydligt med mig men när de snackar med varandra så är det stört omöjligt att förstå, dessutom talar min vän Lasse med den svåraste dialekten…

Just nu är det precis en vecka kvar till första tävlingen här i Bruksvallarna, 10 km klassiskt. Totalt har jag åkt ca. 330 km skidor sedan jag kom hit, plockat några tusen höjdmeter och kört en del styrketräning. Har vila idag och här nedanför finns planen för de kommande dagarna här nere. På måndagkväll kommer pappa hit och då ska skidor börja förberedas och testas ut, är en hel del jobb som kommer ligga bakom då det är 10 nyslipade par som aldrig är åkta på tidigare.

Självklart kommer följande upplägg korrigeras om kroppen inte känns som jag vill. Har nött på med mycket timmar här nere, dags att börja dra ner på tiden och lägga in fartpass. Hoppas vara i riktigt fin form på tisdagens 4 x 4 minuter intervaller.

Lör: FM 6 x 8 min skate, tröskel (total tid ca. 2 tim). EM 1.30 klassiskt

Sön: FM  6 x 6 min klassiskt, tröskel+ (total tid ca. 1.40). EM 1.30 skate

Mån: FM 2.00 klassiskt. EM 1.30 skate

Tis: FM 4 x 4 min skate, A3+ (total tid ca. 1.20). EM 1.40 klassiskt

Ons: vila, löpning/skidor 20-30 min 

Tors: FM tävlingsförberedelse, impulser, fartlek m.m, (totaltid ca. 1.00 – 1.30). EM löpning 20 min

Fre: 10 km, klassiskt

Lör: 15 km, skate

Sön: sprint, skate. Hemresa efter tävling

Riktigt fina förhållanden
Riktigt fina förhållanden
20131114_133402
Turnébilen
20131115_112625
Dagens väder

7 reaktioner till “Bruksvallarna

  1. Tror stenhårt på dig inför skidsäsongen. Har följt dig under tiden i Alaska och även under gymnasieåren då du tävlade mot min egen grabb. Numera pluggar även han i USA och springer cross country. Jag är värmlänning men med hjärtat i Tornedalen och i hela Norrbotten.. Kör hårt och lycka till, du kan bli en framtida landslagsåkare!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.