10 och 15 km

Hej

  • Vill först och främst berömma vår volontär coach från Alaska, Adam, som nog är den enda som kan skriva en kommentar nästan längre än ett av mina fetare inlägg någonsin på bloggen.

Fredag 10 km klassiskt: Riktigt fin form. Tyvärr så gjorde vi en rejäl miss med fästvallan + att jag blev feg och valde de med bergfäste, något som inte skulle behövas visade det sig. På mellantiderna kan man se att jag tappar nästan mer utför än uppför vilket ska vara omöjligt om man inte plogar nedför backarna vilket jag inte gjorde. Jaja, förhoppningsvis har vi gjort bort vår stora vallamiss i år. Slutade 65:a, lite drygt 2 minuter efter vinnaren.

Lördag 15 km skate: Revanchsugen! Hade fina skidor men tyvärr kändes kroppen inte lika pigg som dagen innan, studsade liksom inte uppför backarna som det känns att man gör när man är i bra form. Blev ett okej lopp ändå, hängde på en fransman som slutade 8:a i de sista 3.5 km utan större problem, vi turades om att dra faktiskt. Kul att man kan hålla sån fart ibland. Slutade på en 40:e plats, 21:a svensk och 7:e U23(under 23 år)-åkare och 2.05 min efter vinnaren. Ett okej lopp, ingenting mer.

Hade bestämt innan att jag inte skulle åka sprinten, ett dygn extra för troligtvis endast 3 minuter åkning kändes inte lockande. Efter gårdagens tävling åt jag och far en sista lunch med danskarna innan vi packade ihop och tog adjö. Anlände till Älvsbyn just efter midnatt. Idag har dagen bestått av vinterstudion, ett träningspass och sedan skidskytte på tv. Jag tycker det är bättre att vila den andra dagen efter en tävlingshelg om man ska vila, tycker det fungerat bättre att åka lugnt dagen efter och rensa kroppen på slaggprodukter och sedan ta ut en vilodag.

En okej helg, hade varit kul att se hur fort jag kunnat åka på fredagen med bättre skidor. Lördagen var som sagt godkänd, ingenting att vara glad över då jag ska åka minst så där fort med halvtaskig kropp.

På tisdag har jag hört rykten om att det är ett träningsrace med skidlinjen och Endurance-gruppen. Kul! På lördag blir det tävling i Arvidsjaur, Stellinloppet 15 km skate.

Sedan vill jag bara avsluta med att kommentera ett omdiskuterat men väldigt världsligt ämne, fis-poäng. Jag har ca. 57 i snitt efter säsongen i USA, när jag lämnade Sverige hade jag 79 vilket jag var väldigt nöjd över. Igår fick jag 66 punkter för ett väldigt mediokert lopp. Ifjol vid den här tiden åkte jag ett av mina allra bästa (notera, allra bästa) skate-lopp med individuell start och fick då 60 punkter i Fairbanks. Därför tycker jag att jag förtjänar de poäng jag har nu.

Vi hörs.

En tanke på “10 och 15 km

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.