Skjut mig

Kanske borde förklara varför jag inte åker SM i Umeå just nu.

Kände under förra helg att jag hade ont i luftrören efter några kalla pass. Under måndagen blev jag mer snorig och på kvällen hade jag en obehaglig känsla i halsen. Tisdagen var det värre men eftersom man är så inställd på att man bara  inte får bli förkyld under sm-veckan så ignorerade jag det så mycket det gick. Onsdagen var det bättre och jag provade träna, kroppen kändes bra även om pulsen var något högre än vanligt inte riktigt ville gå ner. Torsdagen kände jag mig frisk när jag vaknade. 30 km skiathlon var det dags för. Fick en bra start men direkt tempot ökade efter någon kilometer insåg jag att nånting var väldigt fel i kroppen. Hade absolut ingenting att trycka med efter första varvet och det blev bara sämre och sämre, jag blev ständigt omåkt av grupper med åkare och jag orkade inte hänga på en enda en. Åkte på så gott det gick fram till skidbytet, provade trycka på i en kontrollerad fart på skaten men fick betala tillbaka tempo-ökningen 10 gånger om. Klev av spåret, packade väskan och åkte hem till Älvsbyn.

Borde ha fattat att en förkylning under samma vecka som SM sätter sina spår i kroppen men naiv och tjurig som man är så försöker man ignorera det så gott det går. Humöret har varit upp och ner de senaste dagarna, direkt efter loppet ville jag dränka mig själv i badhuset bredvid stadion, sedan blev det något bättre och jag ville bara sluta med skidor och bränna upp all utrustning. Nu är jag i det stadiet att säsongen är förstörd och det finns ingen mening med att träna igen. Humörkurvan pekar dock svagt uppåt och jag skulle väl gissa på att jag kommer träna på måndag med siktet inställt på nästa tävlingshelg. Men ikväll och imorgon tänker jag fortsätta sura.

Helgen har bl.a. tillbringats framför tv:n, många norrbottningar som har åkt riktigt bra, kul att se.

3 reaktioner till “Skjut mig

  1. Spring Nationals ain Anchorage start on March 22, keep that in mind in case you are getting bored bro ;-) !!! Keep your head up

    Gilla

  2. Stå på Viktor! Du kommer tilbage snart! Tænkte godt der var noget galt da du udgik fra løbet! Liker din indstilling at forsøge sig flere gange!!! Ellers kan du jo komme til danske mesterskaber i Norge i uge 5! 5 tävlinger på 7 dage! Det bliver sidste skiløb i min karriere!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.