Sävastspelen

Hej!

Lördag: 8 km klassiskt. Nollgradigt, nysnö under natten och blandade snötyper längs den 8 km långa banan. Inget enkelt vallaförhållande men vi lyckades helt okej ändå, så här i efterhand skulle jag väl ha gått på ruggskidor, men men.. Åkte iallafall riktigt kasst, dåligt tryck i armarna på den väldigt lätta banan. Distanserad av Martin B ordentligt, slutade på en blygsam 4:e plats.

Söndag: 8 km jaktstart skate. Startade 7 sek bakom Niska som stod och sov på startlinjen och åkte iväg 2 sek för sent. Var ikapp honom i första backen, sedan hjälptes vi åt att gå ikapp norrmannen som startade 30 sek före mig. Efter ca. 3 km hade vi plockat in honom, tyckte jag tryckte på rätt bra i den långa backen men Niska åkte bara bakom och tyckte det gick lugnt fick jag höra efteråt. Niska gick om på krönet och tryckte på bra men jag och norrmannen hängde på. Efter det så blev det en del passiv åkning innan jag gick upp och höjde farten innan upploppet efter att ha slagits lite med norrmannen i ”teknikbanan”. Niska fastnade bakom honom och jag kunde hålla ifrån hela vägen över mållinjen och gick i mål som tvåa med dagens bästa åktid. Ingen bra dag, seg kropp men lyckades ändå åka relativt fort så det är jag nöjd med.

  • Två timmar skate på Pagla igår.
  • +7 och sol på dagarna, vad händer? Inget jag klagar över egentligen så länge snön ligger kvar till våren. fint pass på skidor idag också, blir nog ett premiärpass på Kraft & Hälsa ikväll. Har inte gymmat på två-tre månader, dags att bli stark inför SM-femmilen som går i Hudiksvall om en månad.

Har för en gångs skull bilder från loppet, tack Jossan!

IMG_7957

IMG_7958

IMG_8010

IMG_8011

IMG_8042

IMG_8040

20140225_102810
Jävligt fint pass. Bilden är tagen längs med ett outforskat skidorienteringsspår.

Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.