Åsarna

Hej!

I onsdags åkte vi ner till Åsarna där juniorernas Scandic Cup och senioreras Team Sportia Cup tillsammans med andra delen av SM skulle avgöras.

På torsdagen åkte jag teamsprint tillsammans med Niklas Niska. Jag kände mig i helt okej form och åkte rätt lugnt och stabilt, tyvärr hade Niklas valt fel skidor och tappade väldigt mycket utför. Vi missade finalen med en placering och var väldigt besvikna. Vårt andra lag med AB och junioren Anton Åström åkte också väldigt starkt med tyvärr tappade Anton skidan vid en växling.

Fredag var det vilodag, soligt och fint. Var tvungen att springa 22 minuter på kvällen för att få ihop 700 timmar träning sedan vecka 17 förra året, tyckte det skulle kännas skönt att ha det med sig när jag skulle åka 5 mil nästa dag.

Lördag, dags för något av det jobbigaste man kan göra som skidåkare, 5 mil med individuell start. Just när jag startade så varvade J. Modin i ledning med 30 sek. Åkte med honom i 23 km, som bekant så har jag fel i huvudet och kan inte släppa någon innan kroppen absolut inte kan hänga med längre.  Låg som 13:e man när jag släppte och kunde hålla hyfsad fart in i varvningen vid 30 km innan klubban slog till. Hårt. Började tappa placeringar. Ordentligt. Som näst sista startande fanns det ingen som kunde åka om och hjälpa till då han som startade bakom mig bröt tidigt. Hade varit för blyg med klistret innan och med trötta ben blev det svårt att trycka ner skidorna. Ville dö med 15 km kvar. 10 km kvar handlade bara om att spara på energin för att överhuvudtaget ta sig i mål. Slutade 33:a. Modin slutade 3:a och det var kul att prova på medaljfart så länge det varade. Med en bra dag hade det kunnat gå riktigt bra.

Imorgon bitti åker jag från Boden med kurs mot Finland och Sodankylä för militär-VM, kan bli roligt. Nya upplevelser lär det bli iallafall.

2 reaktioner till “Åsarna

  1. haha Viktor minder mig jo om 3-milen i Soldier Hollow. Synd det inte lykkedes, men point for forsøget. Næste år hænger du med da bliver det top 10 til SM! Ha’ en god tur til Alaska!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.