signalist utb i Kungsängen

Hej!

Hemma i byn efter 5 dagar (fredag-tisdag) i Kungsängen, Stockholm. För att få vara med i militärlandslaget så krävs det att jag vidareutbildar mig och får en befattning i något av de olika hemvärnsförband som finns runt om i Sverige. Vi blir rekommenderade att utbilda oss till signalister då den utbildningen är kortast och ”lindrigast” samt att samarbetet mellan FRO och militärlandslaget är väldigt bra. Vi har varit fyra killar och tre tjejer från militärlandslaget här, två av killarna var skidskyttar. Vi har genomfört block 1-2 och ska genomföra de resterande två blocken 23-27e maj.

Utbildningsdagarna har varit intensiva, vi har fått lära oss att använda två olika radioapparater, radio 180 samt radio 145/146. Vi har fått lära oss hur man täcker och tolkar meddelanden, hur kryptering fungerar, hur kommunikationsvägarna fungerar från chef, expedition, signalist och ordonnans. Vi har lärt oss det svnska krypto-alfabetet (a b c = adam bertil caesar, u v w = urban viktor wilhelm osv). Man får försöka ta dagarna som de är och försöka intressera sig i det man gör även om man inte hade gått dessa utbildningar om det inte varit för skidkarriärens skull.

Vi har hunnit träna en del också, bl.a. två intervallpass på löparbana samt hinderbana, två kombinerade distans och styrkepass m.m.

Hejs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.