Träning och sånt

Tja,

Idag är en produktiv dag så slänger in ett blogginlägg så här på lördagsförmiddagen.

  • Har länkat mitt Instagram-konto till bloggen så bilden ni ser till höger just nu är den jag laddade upp senast, i skrivande stund en bild på mig och Engström där jag nyss rakat in bokstäverna ”VB” i hans bakhuvud.
  • Slutade förra träningsåret på 730 tränade timmar. Hade allt gått som planerat utan sjukdagar och överträning (det går aldrig som planerat) så hade det väl blivit ca. 770-780 h. Nåväl, 720 var planerat så det blev ett riktigt bra träningsår iallafall. Har inte tänkt öka speciellt mycket i år utan istället öka kvalitén ytterligare och undvika utvecklingsstörda beslut (dubbla intervallpass efter 2 veckor hemvärnsutbildning, någon?). Dessutom är jag trots allt ”bara” 22 år, delvis relativt ung som skidåkare. Vad ska jag göra när jag är 25 år om jag redan nu köttar på ett 800 h år?
  • Ska bara ha 50 h de första fyra veckorna detta träningsår men efter en del tid spenderad i Alaska och Barcelona så blev det lite småkämpigt i slutet. Det kommer lösa sig ändå även om fredagsmyset igår var tvunget att spenderas i  gymmet.
  • Period 2, 3 och 4 tränade jag 80, 70 och 83 timmar förra året. Väldigt fin start på året men tyvärr blev det lite tidigt att bränna av de hårdaste perioderna i början av maj, juni och juli. I år ska jag försöka se året mer som en helhet än vecka för vecka. Dessutom så slipper jag hemvärnsutbildningen i september ifjol som verkligen satte min redan hårt slitna kropp ur balans ordentligt.
  • Jag kommer fortsätta att vara en del av militärlandslaget vilket är väldigt bra, 4-5 läger per år, en del av dem samtidigt som delar av riktiga landslaget.
  • Bränt av tre fina intervallpass denna vecka, skogshinderbana i Stockholm i måndags, stenhårda klassiska intervaller i onsdagsmorgon där jag gjorde det stora misstaget att äta en matlåda bestående av pasta och kryddig korvgryta till frukost. Fyfan vad illa jag mådde. Igår blev det ett standardpass a la byn, dvs. endast jag och Adrian. Nåväl, blev ett fint pass på 13 + 13 + 14 min skate tröskel.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Grillkväll hos Jojje Westerlund i Piteå ikväll. Lär bli fint det. Hörs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.