Militärläger, tuffa timmen osv

Hej!

Nyss hemkommen från träningsläger i Boden. Lägret har varit riktigt bra med mycket kvalitetsträning, bl.a. fyra a3-pass har lägret bjudit på. Formen var lite halvkass i början av lägret, var kanske inte det smartaste att köra 8.5 timmar lör-sön just innan lägret men timmarna ska ju in som sagt. Sista dagarna blev väldigt påfrestande för benen, torsdag körde vi stavgång uppför Storklinten med full fart utför på vilan (ajaj i framsida lår efter det), fredag sprang vi 1 mil på tid och igår (lördag) tävlade jag i första upplagan av Tuffa Timmen ute på Sandön.

Träningsprogrammet för veckan såg ut så här:

Måndag

fm Rull F A III Intervaller 8 x 4 min (Pagla) Skidskytte tävling

em Löpning A I obanat i tg 90-120 min (Bjässmora)

Tisdag

fm Rull K A I 120-150 min (Vändträsk)

em Löpning A I orientering + styrka allmän 60 + 30 min (oribanan Aldersjön)

Onsdag

fm A I Crosspass Rull K+ löp myr 180-210 min (Svalget)

em Vila

Torsdag

fm Intervaller skidgång A III 1×10 min A II, 4-5×2.30 min + 4-5×2.30 min + 1x 10 min 1.30 (Storklinten)

em Rull K A I 90-120 min (Flarken)

Fredag

fm  FM atlet

em 90 min Rull F A I

Lördag

fm MO Rull K A I 120 min (Pagla) alt. Tuffa Timmen

 

  • FM atlet i fredags alltså. Det är ett test som försvarsmakten har där det gäller att prestera så bra som möjligt i 10 km löpning, bänkpress samt chins, sedan används en formel för att räkna ut resultatet med de tre delmomenten kombinerade. Milspåret hette ”garnisonsmilen” och var rätt kuperad i mitten. Dessutom gick stora delar på bark längs skidspåret.A Jag hade tiden 32.45 efter att ha sprungit ensam 98% av tiden. Dock så tror jag inte att det verkligen var 10 km, snarare 9.5 eller något åt det hållet. Jag är ändå rätt nöjd med tiden då det inte precis var optimalt underlag eller lutning. Efter löpningen var det dags för bänkpress, man hade 5 försök på sig. Jag klev in då alla andra var klara med sin bänkpress. Jag startade på 100 kg som gick utan problem. När det var dags för 105 kg så valde jag att ha hjälp med att lyfta ut den men tyvärr fungerade det momentet dåligt och försöket blev väldigt misslyckat. Försökte sedan igen på 105 men då var mycket krut bränt. Sedan var det dags för chins där jag har ett personligt rekord på 33. Tyvärr kändes det att det var näst sista dagen på lägret och jag stannade på 21. Fan. Klarade FM atlet-guldet med råge och var bäst på samtliga grenar men ändå tyvärr rätt så missnöjd. Hade velat bänka 105 och göra 25 chins. Man ska aldrig vara nöjd om man inte gjort sitt bästa. Det är farligt.
  • Tuffa timmen på Sandön i Luleå igår. Banan gick på en 2.7 km slinga där underlaget för det mesta bestod av sand. Längs banan fanns det även hinder och en del styrkemoment. Efter 3 minuter var jag helt ensam och vann tävlingen med dryga 2 minuter på tiden 38:14. Långt ifrån optimalt upplägg med tävling på sista lägerdagen men kroppen kändes förvånansvärt pigg och jag kunde bli kvitt mjölksyran väldigt fort efter varje hinder/sandlöpning/backe.

Bilderna kommer inte i kronologisk ordning:

Hörs då

En tanke på “Militärläger, tuffa timmen osv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.