Läger Överkalix

Hej

Nyss hemkommen från ett finfint läger i Överkalix tillsammans med några norrbottensgrabbar. Överkalix rullskidbana är en av de finaste banorna i Sverige och väldigt sparsamt använd. Har ingen aning hur en rullskidbana kunde byggas just på Lappberget då det är snålt med dylika anläggningar i resten av Norrbotten men vi klagar inte, 100 kr/natt/person och nästan daglig sopning av den 4.5 km långa banan är svårt att överträffa.

Jag knåpade ihop ett träningsprogram inför lägret som visade sig vara en riktigt bra kombination av pass, de flesta av oss som stannade hela lägret följde programmet helt:

Torsdag: em 3 h klassiskt
Fredag: fm rullskidtävling skate 5 km + klassiskt 10 km jaktstart (total tid 1.45 – 2.00)
em: 2-3 h skate
Lördag: fm 2.00 klassiskt + 1.30 myrlöpning
em: 1.30 skate
Söndag: fm skate intervaller (40-50 min a3. Total tid 2 h)
em: 1:30 h klassiskt

Fredagens prolog gick riktigt bra för min del resultatmässigt, vinst med 11 sek mot duktiga rullskidåkare. Försökte att koppla bort resultatpressen och istället fokusera på att åka så stort, fort och ekonomiskt som möjligt i 5 km. Lyckades fint med det. När det var dags för masstart hade jag en flock hungriga vargar som jagade mig i 10 km men lyckades hålla undan hela vägen. Är väldigt nöjd med genomförandet av båda tävlingarna för min del.

Resten av lägret innehöll mycket asfaltsnötande och jag hade överlag en fin form. Kände mig faktiskt oförskämt pigg under söndagkvällen som spenderades i Luleå hos Jenny. Blev ett någorlunda skönt dopp i Luleå-älven, bastu och en VM-final på tv. Imorse begav mig mot Elpex-fabriken i Öjebyn på väg hem mot Älvsbyn. Hämtade bl.a. ut de nya skatehjulen som enligt rykten ska vara riktigt grymma. Idag har jag en välbehövlig vilodag, var väl en så där 40 träningstimmar sen sist.

Förra veckan blev totalt 29 timmar träning varav 2.20 h effektiv A3-tid. Veckan blev avslutningen på en 80-timmarsperiod (en period = fyra veckor). Fina siffror!

Denna vecka blir en ”normalvecka”, dvs. lagom mängd av distanspass och fart på ca. 20 timmar. Veckan därpå tänkte jag göra till en riktig intensitetsvecka med upp emot 3 h intervalltid, ser fram emot det!

Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.