Sämst löpform

Hej

  • Intervallveckan genomförd med närmare 3 timmar total intervalltid och totalt 18 h tränade timmar. Har tyvärr genomfört mina två sämsta löp-prestationer någonsin (nästan iallafall) under helgen. Har prioriterat bort löpningen de senaste 4-6 veckorna (sedan militärlandslagslägret i Boden då jag sprang milen på 32.45) och nästan enbart stått på rullskidor vilket märktes då mina ben och framförallt vader absolut inte ville springa längre än 2 km i tävlingsfart.
  • I helgen har jag varit i Boden och jobbat på marknaden som vår klubb arrangerat. Har kombinerat det med ett träningsläger tillsammans med mina klubbkamrater (80% av passen med Niska, Anton Åström anslöt på ett pass).
  • Har sett många kompisar som blivit skadade eller som har problem med att löpa, detta har jag försökt undvika genom att bara löpa när det är dags för intervaller, tävling eller kortare återhämtningspass/löpning till gymmet. Jag har haft turen på min sida i min karriär än så länge då jag aldrig haft en idrottsrelaterad skada förutom ömmande benhinnor. När jag tränar 20 timmar i veckan i snitt så tycker jag att löpningen är det som har slitit absolut mest, känner t.ex. aldrig av knän, ljumskar eller benhinnor på rullskidor (obviously). Har även velat träna så grenspecifikt som möjligt under de långa distanspassen. Tyvärr fick jag ett uppvaknande i helgen och får väl lov att lägga in löpning åtminstone två gånger i veckan framöver, om inte annat för att förbereda inför höstens mååånga timmar som ska in under ofta tråkiga träningsförhållanden just innan snön lagt sig. Under oktober kan det vara svårt att åka rullskidor i stora delar av landet.
  • I veckan blir det en återhämtningsvecka innan två veckor med läger väntar, först i Sollefteå med militärlandslaget, sedan i Piteå med Piteå Elit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.