Lägersammanfattning

Hej.

  • Hemma efter träningsläget i Sollefteå. Jag stod över gårdagens enda pass då jag som sagt har ett nytt läger med start idag. Hade en väldigt skön dag igår fram till lunch, medan alla körde 3-timmarspasset låg jag i en bubbelpool i två timmar och läste klart en bok som jag hittade på vårt hotellrum under ett strömavbrott i torsdags. Tog dock några pauser från bubblorna och satte mig i någon av de fem olika basturummen eller hoppade i simbassängen, man får ju inte bli alldeles förslappad! Efter lunch satte jag mig i bilen tillsammans med Oskarsson och rullade upp mot Norrbotten.
  • I torsdags körde vi en klassisk sprint. För min del gick det faktiskt riktigt bra, har aldrig riktigt fått ut det jag kunnat på sprint och speciellt inte prologer vilket jag fick den dagen. För många var det bara ett pass i mängden men för mig betydde det mycket, lite mer självförtroende i sprint skadar inte.

Prologen såg ut ungefär så här:

1a R. Norum

2a J. Modin

3a S. Andersson

4a V. Brännmark

5a M. Bergström

6a M. Johansson

7a M Ruus

8a C. Quicklund

9a S. Lageson

10a R. Hörnfeldt

 

Och finalen:

1a Modin

2a Quicklund

3a Norum

4a S. Andersson

5a V. Brännmark

6a M. Bergström

 

  • I lördags körde vi ett tufft intervallpass uppför Hallstaberget. M. Johansson från u-laget drog på i en hård fart (åtminstone för oss andra) och jag gjorde mitt bästa för att hänga med. Blev återigen ett fint intervallpass I sollefteå, 3 x 10 minuter med 15-15 i 5 min mellan varje intervall.
  • I övrigt så har det blivit två kortare pass i gymmet efter distanspass på rullskidor, 3 timmar löppass som tillbringades mestadels på myr, Ett hårt distanspass på klassiska rullskidor som stundtals låg på hög a2-fart, lugna pass på rullskidbanan m.m m.m.
  • Totalt blev det 20.40 h under fem dagar för min del med 2.44 h intervalltid. Avslutade därmed perioden (4 veckor) och sammanfattar den med 70.25 h och 8.29 h intervalltid. Har alltså legat på drygt 2 timmar intervalltid i veckan vilket motsvarar drygt 12%. Tycker att det är ganska höga siffror intervalltid men då förstår man hur svårt det är att snitta 10% a3 under ett år.

Nu ska jag packa det sista och åka iväg till Piteå för läger till på fredag. 60 minuter intervalltid (skidgång) står på schemat i eftermiddag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.