Nytt träningsläger, samma rutiner.

Tja

En uppdaterad blogg är en bra blogg. Eller bättre iallafall.

Kört lägrets första pass på eftermiddagen, skidgång/löpning med stavar uppför Vallsberget. Jag samlade ihop 50 minuter effektiv tid och totalt 2:15. De andra två grabbarna som var med på passet, Johan Westerlund och Karl Edenroth, körde 60 minuter men jag kände att det fick räcka för min del, kommer ändå få ihop dryga 2:30 intervalltid denna vecka.

Bor på Nordhotell  i Bergsviken utanför Piteå. Detta läger har jag ett eget rum vilket kan vara skönt att ha ibland. Direkt jag kommer till boendet för träningsläger eller tävlingar så vill jag packa upp mina grejer direkt och sortera träningskläderna efter överdel, underdel, ytterplagg, underkläder, handskar, pannband m.m. Tycker om att ha var sak på sin plats, åtminstone i början av lägret innan allt hänger på provisoriska torkanordningar i rummet/stugan och förpestar lukten. Det är fint att veta precis var man har sina träningsgrejer så man kan maximera vilan mellan passen och minimera stressen, speciellt då jag gärna börjar byta om 5 minuter för sent.

Har även skaffat lite rutin, ska man ta bild på sitt rum så gör man det första kvällen:

IMG_20140811_090744

Ett träningsläger handlar om att träna så mycket som möjligt och göra så lite av allt annat som möjligt. Skrämmande hur mycket tid som försvinner till att.. Göra ingenting. Så här kan en vanlig lägerdag se ut:

 • Frukost 08.00
 • Träning 09.00 – 11.30
 • Lunch 12.00
 • Vila/slösurfa/sova
 • Eftermiddagsfika (bröd, fil etc.) 15.00
 • Träning 16.00 – 18.00
 • Middag 18.30
 • Vila/slösurfa/göra ingenting
 • Kvällsfika 21.30
 • Sova 22.30
 • = 4.30 h timmar träning rikare. Jävligt många timmar i övrigt som bara försvunnit till hjärndöda aktiviteter.

Imorgon väntar 2:30 h stakning med en del inslag av högre fart. På eftermiddagen blir det 1 h löpning och sedan ytterligare en timme gym på det.

Hörs!

Förresten, det finns ett till inlägg från idag längre ner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.