Flyttar till Östersund

Hej

  • Avslutade lägret igår med ett tufft sprintpass på Vallsberget, 5 x 3 min med individuell start och tidtagning. fem manliga deltagare deltog: Erik Silvfer, Martin Bergström, jag, Adrian Bergström och Mikael Norberg. Blev ett hårt pass och varje körning resulterade i rejäla mängder mjölksyra. För egen del så kändes intervallerna bättre och bättre, gjorde min snabbaste körning på sista intervallen till och med. Så är det när man inte är en riktig sprinter! Efter det så körde vi spurter och impulser. Idag har jag en välbehövlig vilodag efter 11 dagar på träningsläger!
  • Igår sa vi adjö till Erik Axelsson som sticker iväg till Montana där han ska tävla för Montana State University kommande säsong! Jag är övertygad om att han kommer göra en stark säsong efter en fin sommar, han är en av dem som tränat hårdast i Norrbotten under denna sommar med bl.a. en monster-period på 90 timmar! Hoppas bara att han kan hantera alla cheerleaderbrudar som kommer flockas kring honom!
  • Har kämpat med min nya bloggdesign som ni kanske ser. Är rätt så nöjd med resultatet, dock så ser den klart bäst ut när man surfar in via datorn.
IMG_20140816_154859
Dog-boardin’ idag

Dags att meddela även på bloggen att jag flyttar till Östersund i slutet av augusti.

Hösten för två år sedan satte jag mig på ett flygplan mot Alaska, less på Älvsbyn och redo för nya äventyr utan att egentligen veta vad jag gav mig in på. Efter ett år hemma på orten där jag spenderat två årtionden så känner jag att det är dags att röra på sig igen, framförallt för att jag måste stimuleras och pressas hårdare för att utvecklas som skidåkare, någonting som Älvsbyn tyvärr inte längre kan erbjuda. Även om jag har haft fantastisk uppbackning hemma i Älvsbyn detta år så måste jag vidare om jag ska kunna nå min fulla potential.

Har funderat fram och tillbaka sedan i vintras och har i perioder varit inne på olika alternativ som Falun och Piteå. I slutändan så känns Östersund som ett vettigt alternativ då jag först och främst flyttar för att jag vill åka så fort som möjligt på skidor till vintern. I Östersund finns de flesta av Sveriges bästa åkare, en grym rullskidbana, nära till fjällen, tidig snö och inte allt för långt från Norrbotten. Jag sade upp min lägenhet och flyttade hem till mor och far i somras och har nu sparat ihop ett kapital så att jag ska kunna satsa 110% på skidåkningen i höst.

Mer och mer under sommaren har jag känt hur mitt liv kretsar kring skidåkningen. Skulle jag summera mitt liv denna sommer skulle det kunna sammanfattas med några väldigt flitigt använda ord och termer: träna, vila, sova, äta, intervallvecka, kompression, sportdryck, kramp, endorfiner, intervaller, väggning, långpass, stakning, benskate, styrka, återhämtningspass, dopamin, mängdvecka, vätskebrist, träningsläger, löpning, crosspass m.m m.m.

Självklart finns det flera saker vid sidan om skidåkningen men just nu känner jag en hunger över att åka så fort som möjligt och där jag kan pressa kroppen hårdare. Nu i höst är jag redo att leva ett liv som kretsar kring att bli så bra som möjligt.

Är framförallt inne på att stanna nere i Östersund fram till december. Har inte planerat allt för mycket, det enda jag vet är att jag ska träna. Och försöka träna smart.

Med mig till Östersund följer min flickvän Jenny som just gick ut skidlinjen här i Älvsbyn. Jag är en person med mycket humörsvängningar som går upp och ner flera gånger under dagarna men om jag någonsin ska fixa att bo tillsammans med någon så är det med Jenny. Vi har fått en lägenhet på 45 kvadrat på Östersunds camping. Vi får lägenheten den 25 augusti och vi lär flytta ner någon gång under den veckan.

Ja, har inte så mycket mer att säga just för att jag inte vet så mycket mer om hösten. Kan väl konstatera följande:

  • Flyttar ner för att träna på heltid
  • Jenny flyttar med mig, hon ska jobba och träna med mig som ryss-coach.
  • Kommer bo på Östersunds Camping i en lägenhet med sovloft

IMG_20140816_145320

4 reaktioner till “Flyttar till Östersund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.