Timmarna ska in

Hej!

Riktigt skönt med återhämtningsvecka! Åkte 1.45 klassiskt imorse med 40 min blandad körning på friidrottsbanan på Älvåkra International i kraftigt varierande väderlek. Det blandades friskt med strålande sol och spöregn under hela passet.

Körde traditionell stakning, frånskjut utan stavar, smirrestak, diagonal utan stavar m.m. Grymt fin träning att snurra runt på en snortung, blöt löparbana alltså! Pulsslagen kommer rätt enkelt och det är riktigt skonsamt för armbågarna. Tror inte heller det nöter banan, den ska ju hålla för 100-meterslöpning med sylvassa spikskor. Tror en supersprinter har mer tryck i sina dosor än vad man själv har när man segar på runt, runt med trubbiga stavspetsar. Sedan kan man ju lägga sig i ytterbanorna dessutom, de är ju nästan helt oanvända.

Efter jobb 12-16 for jag ut på en kortare löptur i spöregn. Det är rätt gött att träna i regn när man väl fått upp värmen, iallafall när det är varmare än 15 grader ute! 30 min med 12 km/h i snitt. Fokuserade på löptekniken, dvs. hög höft, korta steg med landning på framfoten och bra hållning på överkroppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.