Skidgång med Leaseplan Go

Hallå.

 • Igår sprang jag en löptur som verkligen var löpning på riktigt. Krokiga stigar, upp och ner bland rötter och stenar i skogen runt skidstadion. Hade bra klipp i steget och hade svårt att hålla nere farten. Hög höft, rak i ryggen och korta, snabba steg. Bra pass på 90 min med hastighet mellan 10-15 km/h (mestadels 12 km/h).
 • Idag skulle universitetet köra skidgång på Frösön tillsammans med Team Leaseplan Go som är här på läger från måndag till söndag. Tyvärr var det dålig uppslutning från skiduniversitetets sida och det var bara jag och Anders Jonsson på intervallpasset som inte tillhörde Leaseplan. 4 x ca4,40 min + (15/15×20) x2  skulle genomföras, alltså 6 gånger upp till toppen. Anders Södergren hade bra tryck i steget på de längre intervallerna medan Andrew Musgrave var starkast på 15/15. Jag höll mig i mitten av fältet under hela passet och fick tillbaka lite förlorad heder från gårdagen. Kände mig i rätt så bra form och lyckades pressa pulsen över 190 (95% av max) på de alla intervaller utom den första, alltid segt att få upp hjärtfrekvensen på första intervallen. På hemvägen blev det bad i Storsjön på Södergrens initiativ. Det var fan inte varmt.
 • I eftermiddag tänkte jag köra 1.30 stakning men det blev 2 timmar istället, kände mig riktigt pigg och tiden gick fort på rullskidbanan idag.
 • Största faran för mig i höst är väl att jag ska träna för mycket och försöka vara med på alla roliga gemensamma pass + mina egna. Tydligen ska det vara fjällöpning imorgon men jag har planerad vilodag och ska försöka hålla mig till det beslutet även om det lät jäkligt nice med en lång löptur. Nej, jag ska klara av att följa min plan. 20 timmar och 20 min de senaste fem dagarna.

2 reaktioner till “Skidgång med Leaseplan Go

 1. Hej hitta precis din blogg.
  Lite frågor, hur långa stavar kör du/ni vid skidgång? (skidgång samma som Elghufs?)
  Kör du moss/myrlöpning? Om, springer du med stavar? och i såfall hur långa jämfört med vanliga klassiska?

  Gilla

  1. Tja!
   Jag kör 10 cm kortare än mina klassiska stavar vid både skidgång och elghufs, samma sak när jag löper på myr.
   Löper sällan distanspass med stavar, bara om vi kör på moss/myr.
   Är det riktigt brant och ihållande uppför så använder vi ibland 20 cm kortare stavar (90 grader vinkel i armbåge) men det är väldigt sällan. För några år sedan var 90 graders-regeln mer eller mindre standard men då blir stavarna för korta vid elghufs och myrlöpning.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.