4-timmars crosspass

Hallå

Igår var det återigen dags för ett hårt intervallpass tillsammans med Leaseplan Go. Klassisk sprint stod på programmet med 2:or som rullmotstånd. Jag hade väl en helt okej dag, lite seg i början efter vilodagen.

Efter prologen delades alla upp i fem olika heat, fyra åkare i varje (20 åkare totalt). Heat 1 hade de fyra snabbaste åkarna, heat 2 nr 5-8 o.s.v. Om man sedan vann sitt heat åkte man upp en division, kom man sist åkte man ner en. Jag började i heat nr 3 och hann fightas där några gånger innan jag lyckades vinna en gång och avancera till heat nr 2. Efter tre heat var det dags för en epilog, dvs. individuell start, exakt som prologen. Jobbigt mentalt men var bara 3 sek från min prologtid.

På eftermiddagen körde jag två timmar skate på banan med lätta hjul. 20 grader, blå himmel och en fin medelpuls på 127 fick sammanfatta det passet.

IMG_20140905_224940
King med upplåsta toaletter på stadion så man kan chilla lite mellan heaten.

Idag körde jag ett 4 timmar långt crosspass. Började med 2.30 klassiskt på banan innan jag slängde på löparskorna och sprang en fin slingan på ca. 10 km och förlängde sedan på stadion. Hade fyllt bältet med sportdryck + en extra flaska som jag fyllde bältet med efter utrustningsbytet. Sög i mig en gel vid 2.10 h samt 3.40 h. Hade inga större tendenser till att vägga vilket jag inte ville heller, har några tuffa dagar med träning framöver och en väggning sliter rätt hårt på kroppen.

IMG_20140906_152025
High5 gelen smakade bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.