Tre intervallpass på 24 h

Hej!

  • Avslutade förra veckan med 21 timmar träning och 1.50 effektiv intervalltid. Blev ingen ordentlig mängdvecka som jag tänkt då jag körde två rullskidsrace + ett riktigt tufft skidgångspass. Avslutade 4-veckorsperioden med 74 timmar träning.
  • Intervallveckan är inledd. Kickade igång den med 5 x 9 min skateintervaller på Frösön tillsammans med skiduniversitetet. Vi var ett stort gäng på drygt 10 herrar som körde intervaller längs Vallsundsvägen upp till kyrkan. Ett starkt startfält med bl.a. SM-mästaren på rullskidor (Westberg) samt rullskidkungen Norum. På tredje intervallen bröt jag spetsen efter ca. 1 minut. Fick en ny stav väldigt fort från Anders Strid som körde minibuss och skjutsade ner folk mellan intervallerna. Tyvärr höll den staven i ca. 20 meter innan den gick av. Suck. Körde med en lånestav och en av mina egna resten av intervallerna. Två högerremmar och 2-3 cm skillnad i längd på stavarna var väl inte de man önskat men det fungerade. Bra pass, kände mig starkare och starkare och sista intervallen gick snabbast för min del.
  • Igår eftermiddag körde jag ensam 4 x 5 min klassiskt. Startade på stadion, stakade upp för första backen, ner i velodromen och sedan upp på Björnberget. En hel del stigning alltså, från lägsta till högsta punkt. Första intervallen gick riktigt bra och jag klockade in på 5:06 på den. Lyckades sedan förbättra tiden för varje intervall jag körde. 5:00 på andra, 4:56 på tredje och 4:48 på sista. Kan mycket väl vara årets bästa klassiska intervallpass, lyckades pressa kroppen till 96% av maxpuls på sista intervallen. Kul med tanke på urladdningen på morgonen.
  • Imorse brände jag av 20 min a3+ skate på stadion. Körde först en 6 min, två st. 4.45 min och avslutade med en 4.15 min. Försökte pressa så hårt jag kunde. Inte lika bra tryck som igår men likväl ett givande pass. Eftersom jag startade detta pass rätt så tidigt så insåg jag på vägen hem till campingen att jag bränt av tre finfina intervallpass på mindre än ett dygn, nice det. Regnade en del under passet och jag insåg att man verkligen är bortskämd med fint väder efter denna sommar, inte blivit många pass blöta pass i år.
    wpid-img_20140909_121933.jpg
    Just ja, det var ju det där med stänkskärmar..

    I eftermiddag blir det ett lugnt klassiskt pass och sedan pokerkväll där de andra grabbarna troligen söker revansch. Imorgon blir det ett intervallpass tillsammans med skiduniversitetet. Myrlöpning ryktas det om, trevligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.