3 timmar 25 minuter a3

Hej

  • I fredags körde universitetet en rullskidtävling och självklart tog jag tillfället i akt att få några extra höga pulsslag. Banan som skulle köras var riktigt tuff. Två olika slingor skulle köras, fyra av vardera. Första slingan startades på stadion och sedan raka vägen upp till Björnberget genom omegan, sedan ner igen på stadion där vi varvade. Andra slingan gick ner till velodromen och upp till Björnberget och sedan ner på stadion igen för varvning. Totalt åtta gånger upp till högsta punkten alltså och 20 km åkning. Jag och Hörnfeldt hade länge en jämn kamp innan han drog ifrån på de två sista varven. Han tog hem racet med 11 sek före mig. Helt okej dag, kämpade mig igenom den riktigt tunga banan med bibehållen teknik tycker jag.

träningstävling

  • Igår körde jag sista intervallpasset för denna vecka. Hörnfeldt skulle köra ett sprintbetonat skatepass och jag hängde självklart på, när man ska köra många, hårda pass så försöker man gärna hitta sparring. Jag har svårt att pressa mig själv riktigt hårt när jag är ensam fler än tre pass i veckan, det är rätt jobbigt psykiskt att låtsastävla själv. Träningskompisar är alltså välkommet. Efter uppvärmningen körde vi följande upplägg:
  1. Tre st varv i lugn fart med impulser inlagda
  2. Fyra st varv i A3 fart
  3. Tre st varv i A2 fart med tre impulser inlagda (10 sek i början, 20 sek i mitten och 30 sek i slutet)

Jag hade rätt ont i kroppen under detta pass. Det kändes väl helt okej i början men när det var dags för A2-körningarna började jag få soppatorsk. Avslutade passet efter första A2-körningen och rullade hem lite halvt väggad.

IMG_20140914_180255
Väggad.
  • Idag har jag bara kört ett pass, drygt två timmar klassiskt runt på Frösön. Jenny lät mig inte köra på rullskidbanan då jag kört de allra flesta pass där sedan vi flyttade hit. Happ.
  • Har klarat av 3:25 h effektiv intervalltid på 6 dagar och slog därmed mitt gamla ”rekord” från förra året på 3:16. Totalt 17 timmar träning blev det.
  • Har bott i Östersund i drygt två veckor nu. Trivs riktigt bra, just nu känns det som att jag gärna tillbringar resten av min karriär som jämtlänning. Som icke studerande och icke arbetande så blir dagarna lite monotona. Så här har min vardag sett ut de senaste veckorna:

08.20 – vaknar

09.00 – träning

11.30 – lunch

12.30 – 13.30 – sova

13.30 – 15.30 – tvspel/film/blogg/sponsorgrejer/pappersexercis

15.30 – kvarg/bröd/dricka kaffe

16.00 – träning

18.30 – middag

19.00 – film/hänga med kompisar/se på tv

22.30 – sova

Vilodagarna är undantag, har sett till att veckohandla, göra ärenden och sedan slappa ännu mer då.

Bilder från vardagen:

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.