Drei Zinnen

Hej

Torsdag EM:

1.30 löp följt av styrketräning. Mats Olander höll i ett styrkepass som avslutades med två varv cirkelträning. Jag blev less efter första varvet och la mig och körde bänkpress. Visserligen var det säkerligen viktiga övningar med mycket balans men jag måste känna att jag blir trött på varje övning när jag kör styrka, annars ger det ingenting. ogillar att stå och balansera med en vikt utan att bli trött. Roligare att trycka lite dips, militärpress eller dylikt istället.

Fredag:

På förmiddagen hade vi ett rullskidpass planerat då vi skulle åka vägen upp mot Drei Zinnen. Slutet av vägen ligger på 2400 meters höjd och ca. 1300 höjdmeter skulle plockas på vägen dit. Vi bytte från skate till klassiskt efter halva sträckan. Hastigheten skulle ligga på A1-A2 (ca 60%-85%).

Direkt vi klev ur bussarna blev det tävling om att få på sig utrustningen och komma iväg så fort som möjligt. Det tog inte många minuter innan min pulsklocka visade på 168 i puls (84% av max), då hade vi ca. 1200 höjdmeter kvar. Jag sänkte hastigheten och helt plötsligt låg jag sist med 80% i puls. Är ingen förespråkare av A2 fart precis (har trots allt en A3 tatuering på underarmen). Känns farligt att pumpa på i två timmar när man aldrig annars gör det. Jaja.

När vi bytte till klassiskt så slutade hetsen något, det är betydligt enklare att diagonala uppför än att åka skate när det är över 10% i lutning. Pulsen sjönk utan att man föll som ett sänke genom ledet. Det går inte att få tjuvsläpp på klassiska rullskidor, däremot krävs det att man orkar hålla en viss hastighet på skate för att få riktiga skateskär. Efter 90 min drog jag i mig en High5 gel med koffein och fick en riktig energikick. Det tillsammans men det fantastiska utsikten längs de sista serpentinsvängarna gjorde att jag blev på betydligt bättre humör.

Alla verkade överleva passet iallafall, jag fick en tid på 1.55 h och 150 i medelpuls.

På eftermiddagen körde vi två timmar DÖK (distans överkropp), dvs. endast stakning. Vi blev avsläppta i Österrike (eller på gränsen iallafall), fint pass med medvind hela vägen till Toblach.

Idag vaknade jag med en konstig känsla i halsen. Har haft en drös med förkylningar genom åren men de allra flesta börjar med halsont i svalget för min del. Nu kliar det snarare uppe i gommen, någonting som jag kan känna vid allergi. Jag är pollen- och gräsallergiker och just nu verkar det vara gräsklipparvecka här, omgivningen består av stora gräsfält och alla verkar klippa dem under dessa dagar. Därför misstänker jag att det är min gräsallergi som spökar. Jag tar självklart det säkra före det osäkra och vilar idag. Vi har planerad vila imorgon, förhoppningsvis har mina allergitabletter gjort det de ska vid det laget och jag kan mejsla lite asfalt då istället.

Har inte haft en enda sjukdag på snart 400 h träning, vore ju förbannat surt om man skulle dra på sig en förkylning när man är på livets bästa läger.

IMG_20140927_102620
Nu sitter man här och surar

6 reaktioner till “Drei Zinnen

  1. It could be worse, Viktor. You could be staying some place that’s NOT the Santer in Dobbiaco. I hope you get some relaxation and are feeling better tomorrow morning. Enjoy the valley and the Santer.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.