Dödskraschade igår

Hallå!

Inledde intervallveckan med ett kort rullskidrace, 7.5 km klassiskt. Vi körde med 2:or som rullmotstånd. Det gick väl helt okej till en början för att vara första intensitetspasset efter förkylningen. Tyvärr så var kombinationen blöt rullskidbana, våta löv och hal mossa längst ut på kanten i en snabb kurva rätt dåligt. Fattade inte ens vad som hände innan rullskidorna slogs undan. Första kraschen i mitt liv då jag skrapar upp benen och inte enbart armbågarna på rullskidor, en riktig tjejvurpa enligt Jenny. Tappade väl tävlingsglöden i några minuter efter att jag kommit upp på benen. Fullföljde loppet iallafall och fick en fin 20 min genomkörare.

Skate a1 på rullskidbanan blev det på eftermiddagen.

Imorse körde jag ett riktigt ångestpass. Skate rullskidor på banan, först 5 x 2.15 min med maxinsats, från botten av velodromen tills man svängde ner mot stadion. Syra, syra, syra. Efter det körde jag 90-30 fem gånger med maxinsats och avslutade med 5 impulser. Lite av ett juniorpass men 20 fina minuter A3+ i ett regnigt Östersund.

Ett av mina största intressen vid sidan av skidåkning är film. Eftersom jag har rätt mycket fritid nu för tiden blir det en hel del kvalitetstid som tillbringas framför TV’n. När jag var i Italien hade jag absolut ingenting att göra på dagarna förutom att streama filmer så passade på att kolla på gamla klassiker som jag inte sett tidigare eller som jag varit för ung för att förstå. Här kommer några av filmerna som jag sett senaste tiden och som jag verkligen uppskattade, de allra flesta från det ljuva 90-talet:

Fight Club (1999), Reservoir Dogs (1992), Pulp Fiction (1994), Se7en (1995), Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998), Snatch (2000)

Filmer som är kvar på min lista som jag måste se:

Deer Hunter, Requiem for a Dream, Das Boot, Schindler’s list, Taxi Driver, Gökboet, Full Metal Jacket, Clockwork Orange, The Big Lebowski, Apocalypse Now, The Platoon, No Country for Old Men.

Mina 10 favoritfilmer någonsin (utan inbördes ordning):

Alien (1979)

Léon (1994)

Mad Max 2 – The Road Warrior (1981)

V for Vendetta (2005)

The Matrix (1999)

Aliens (1986)

Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980)

The Iron Giant (1999)

Cloud Atlas (2012)

Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi (1983)

4 reaktioner till “Dödskraschade igår

  1. När jag var i din ålder såg vi kvalitets film på folkhögskolan jag gick och jag var helt såld på Salvador.(kommer inte riktigt håg hur det stavas, samma som El Salvadors huvudstad) Har du sett den ? Kanske något att lägga till på din måste lista =) Ha de där nere i syden!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.