430 h

Löpning 2.20 igår förmiddag. Blött, kallt och ensamt. Lyssnade på P3 dokumentär i hörlurarna och sprang runt på elljusspår. Så här i efterhand har jag ingen aning om vars jag egentligen sprungit men hem tog jag mig. Fick även se årets första snö då det föll några flingor från himlen under några minuter.

Säsongen närmar sig med stormsteg och nu är det dags att lägga mer fokus på styrkan. När jag startar i Bruksvallarna vill jag väga 71 kg och ta 110 kg i bänkpress. På eftermiddagen löpte jag återigen en sväng innan jag styrde kosan mot gymmet. Där körde jag följande:

  • 10 min bål (45 sek arbete, 15 sek vila)
  • 3 set bänkpress – 4 x 90 kg
  • 3 set chins – 4 x 20 kg
  • 3 set militärpress – 5 x 52.5 kg
  • 3 set explosiva knäböj – 10 x 70 kg
  • 3 set liggande rodd – 10 x 60 kg
  • ryggups – 100 st
  • armhävningar – 100 st
  • Spänsthopp – 3 set

Totalt 3.05 timmar löpning och ett fint gympass igår.

IMG_20141015_194352
gymsällskapet

Passerat 400 tränade timmar sedan v. 17 för ett tag sedan, ligger närmare bestämt på 429 h och 47 min just nu (415 h utan styrketräning).

Vid den här tiden förra året låg jag på 19 timmar färre (410 h). Det året tränade jag 730 h (700 h utan styrketräning).

Jag ligger även på mycket högre intervalltid hittills i år, sniffar på 9%-sträcket just nu. Dock har jag mer intervalltid på 85-90% av max istället för 90-93% som förra året.

Slutsatsen är att jag ligger bra i fas med min planering och att jag är nöjd med träningsåret hittills. Har gjort det jag har kunnat för att träna så bra som möjligt.

trn
14/15 vs. 13/14 vecka 19 – 41 Högre toppar och djupare dalar förra året + hemvärnsutb. och förkylning. Har försökt hålla jämnare belastning i år. De veckor med mindre träning jag haft är frivilliga återhämtningsveckor (förutom v. 40).

Idag har jag vilodag och imorgon väntar ett race på rullskidbanan, 18 km skate masstart!

Förövrigt så är det 2.5 veckor kvar till militärlandslagsläger i Bruksvallarna och 5 veckor till tävlingspremiären på samma ort. I år kommer jag inte att stanna kvar i Bruksvallarna efter lägret då jag har betydligt kortare avstånd hem. Förra året blev vistelsen i Bruks lite väl lång, drygt 2.5 veckor med enbart skidåkning tärde på psyket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.