Rullskidtävling på Frösön

Hej

Imorse arrangerade skiduniversitetet en rullskidtävling på Frösön. Jag deltog tillsammans med fem andra herrar. Östersund bjöd äntligen på sol, nollgradigt och torr asfalt.

Banan var 4.8 km lång med mestadels ihållande stigning. Eftersom vi åkte upp till tornet så var sista 500 m riktigt brant. Först körde vi en individuell start och sedan en omvänd jaktstart, dvs. långsammaste tiden från individuella loppet startar först. Vi fick dock inte reda på att det skulle vara omvänd jaktstart förrän vi hade gått i mål efter första racet.

Jag hade ett riktigt fint första lopp. Bra tryck i stakningen och driv i diagonalen. Andra loppet kände jag mig rätt stum redan från start och det blev en slitsam historia upp till tornet. Försökte hålla ihop loppet så inte sekunderna skulle rulla iväg för mycket.

IMG_20141017_191940
Nöjd med första loppet, rätt missnöjd med andra. Helt okej att vara mindre än minuten efter Modin iallafall på 30 min åkning. Dessutom är väl Norum ingen sopa på rullskidor! ;)

I eftermiddag blev det två timmar skate på rullskidbanan. Som vanligt klädde man sig optimistiskt när solen var uppe. Den hann dock gå ner innan jag kom hem så det blev väl lite kyligt.

Snökanonerna är redo på ÖSK
Snökanonerna är redo på ÖSK
IMG_20141017_141953
After-training kvarg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.