Ett och ett halvt löppass

Hej

Igår morse hade jag ett intervallpass inplanerat. Ensamvarg som man är så gav man sig ut för att genomföra passet utan kamrater. Var inte speciellt inspirerad av att ge mig ut och springa i snön och -6. Degade framför Nyhetsmorgon på TV4 fram tills att klockan blev 10 och ”Malou efter 10” började. Då blev man bortskrämd från tv-soffan kan jag lova.

Hade tänkt köra minst 40 minuter tröskel längs elljusspåren som finns ca. 15 min utanför campingen. Beväpnade mig med stavar för att även aktivera överkroppen. På väg mot elljusspåren fann jag en fin äng som hade lite lutning. Sprang runt lite och märkte att 10 cm gräs + 5 cm snö hade vissa likheter med en myr. Bestämde mig där och då att ängen skulle bli plats för förmiddagens prövning.

Körde 3 x 15 minuter med 4 minuter vila mellan varje:

 1. 170 (86%) medelpuls, 179 (90%) maxpuls
 2. 172 (87%) medelpuls, 181 (91%) maxpuls
 3. 171 (87%) medelpuls, 182 (92%) maxpuls

Ett bra pass, tillbringade mer eller mindre 45 minuter med att köra sprättande skidgång upp och ner, kors och tvärs över ängen.

På eftermiddagen åkte jag och lämnade 10 par av mina tävlingsskidor för slipning hos JJS Jämtlands Skidservice. Mindre än 10 min från campingen,  skönt det!

IMG_20141106_160832

På kvällen skulle jag ut och springa igen, fanns inte så många andra alternativ till träning att välja bland. Sprang för en gångs skull utan dubb i mina barfotaskor New Balance MT110. Tyvärr var inte greppet det bästa fick jag erfara efter ca. 40 min löpning då jag sprang över en isfläck i mörkret, foten försvann under mig och vek sig sedan utåt. Har aldrig känt en sådan smärta tror jag och jag kände hur hela säsongen och 500 träningstimmar försvann framför mig medan jag föll mot marken. Kände direkt att det var riktigt, riktigt dåligt och trodde att någonting hade gått sönder i foten. Fanns inte en chans att jag skulle kunna stödja på den så Jenny fick komma och hämta mig med bilen. Som tur var hade jag ramlat mindre än 10 meter från bilvägen. Bröt ihop hemma och var rätt säker på att säsongen var över.

Smärtan avtog så sakta under kvällen och mest troligt har jag dragit på mig en ordentlig stukning.

Idag har jag ingen konstant smärta men jag kan inte stödja på foten. Har aldrig tidigare haft någon allvarligare idrottsskada och har heller aldrig stukat foten så därför är detta väldigt frustrerande. Har vilodag idag, ingen katastrof då det var fem dagar sedan sist. Hoppas kunna stödja på foten så pass mycket att jag får ner den i pjäxor och kan staka de närmaste dagarna. Blir troligtvis ett gymbesök imorgon. Kanske går det att cykla. En sak är säker iallafall, man bänkpressar fan inte med fötterna.

Söndag sticker vi till Bruksvallarna på läger så då måste den här skiten vara över.

Jag gillar utmaningar och har på nåt sjukt sätt fantiserat om hur det skulle vara att bryta ett ben bara för att lösa problem och komma på alternativa träningsmetoder. Dock så är det ingenting jag önskar mig så här två veckor innan tävlingspremiären. Har bara tittat på utan att själv få uppleva rehabilitering och stabilitetsövningar. Nu är det väl min tur då.

Oftast blir jag extremt arg och ledsen när jag får motgångar i form av ex. sjukdomar. Nu har jag i och för sig varit arg och ledsen så det räcker och blir över igår kväll men är ändå relativt harmonisk idag. Hade kunnat gå betydligt värre och jag märker ju att det blir bättre och bättre.

4 reaktioner till “Ett och ett halvt löppass

 1. Jaa Viktor! Vad sjutton ska man säga…
  1. Kolla upp foten så att inget är brutet
  2. Va fan skulle du ut i mörker o elände att göra?
  3. Lär dig att november är en farlig månad skademässigt, sjukdomsmässigt och titta på Charlottes upplägg. Hon är en klok flicka för det mesta
  4. Stressa inte upp dig, vila är formtoppning!
  Nu ska jag sluta skälla och säga att efter ca 100 vrickningar av mina fötter under årens lopp vet jag hur du har det.

  Gilla

  1. Tack för tipsen Lena!
   1. Kanske skulle kollat upp det direkt. Har dock åkt skidor idag och det gick helt okej
   2. Jag vet inte, det var dumt……….
   3. Jag vet, jag vet…….
   4. Ja men man vill inte bli i form nu…..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.