Pannbensträning

Hej!

Som rubriken skvallrar om så har de senaste tre träningspassen verkligen härdat pannbenet, framförallt lördagens.

Lördag:

Premiär på rullskidor efter ledbandsskadan på foten. Nere vid vattnet någon kilometer från campingen fanns en raksträcka utan snö och is och utan svåra korrigeringar av kursen (inga svåra kurvor). Jag tog bilen dit ned och körde sedan igång på ostadiga fötter (åtminstone ostadig fot). Raksträckan tog ca. 10 min enkel väg. Stakade fram och tillbaka i två timmar med kraftig medvind åt ena hållet och självklart kraftig motvind åt andra hållet. Kall om fötterna och dåligt stavfäste så det var inte livets roligaste träningspass.

På kvällen fick jag med mig Simon Hallström till gymmet, jag körde totalt 30 min cykel och ett tufft intervallpass på stakmaskinen. Körde 10 – 8 – 6 – 4 – 2 min och sedan 4 långa spurter. Drygt 32 min effektiv intervalltid. Ett riktigt ångestpass, 10 min intervall på stakmaskin var ingen dröm precis.

Totalt 3.20 h och 32 min a3 denna träningsdag. Helt okej med en fot som är ur funktion.

Söndag:

Något bättre i foten och vågade åka bortom raksträckan som jag nött ut dagen innan. Åkte norrut längs en cykelväg. Två timmar fick man ihop igen! Avslutade veckan med närmare 15 timmar träning, två gympass, tre intervallpass och 1.42 h intervalltid. Godkänt med tanke på incidenten i onsdags.

På eftermiddagen packade jag in mig i en minibuss uppe vid skidstadion. Kom nyss fram till Bruksvallarna och ska strax bege mig mot middagen. Ser fram emot att få komma på snö imorgon, hoppas att jag kan åka längdskidor relativt problemfritt. Kanske vågar man sig på att åka lite skate imorgon till och med?

Ryktas om att halva skidsverige (helt seriöst) är på plats här.

En tanke på “Pannbensträning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.