Hemma i ett snöfritt Östersund

Hej

Kom hem från Bruksvallarna igår! skrapade ihop 18 timmar på snö under veckan innehållande tre intervallpass. Inga monstersiffror precis men mände mig sliten under slutet av lägret. Man får oftast betydligt högre puls då man kliver på längre skidor. Dessutom var konstsnöspåret väldigt kuperat och man vill ju gärna åka tekniskt riktigt när man väl kommer på snö, alltså åka på uppför backarna och inte bara promenera på. Medelpulsen har legat 8-12 slag över de normala distanspassen på t.ex. rullskidor. Det är nog en förklaring till att kroppen blev trött!

Några grejer man la märke till under lägret:

  • Johan Olsson har bytt från Rudy Project till BLIZ?!?!
  • Northug hade ett par riktigt feta Oakley Radar brillor jag inte sett förut.
  • Såg en norrman med Rossignolpjäxor och One Way skidor. Ovanlig kombination.
  • Norrmän vet fortfarande inte hur man beter sig i spåret. De åker gärna tre i bredd, står tvärs över spåret och ibland kommer det en norrman åkande i fel åkriktning. Måste vara med livet som insats att beträda ett längdskidspår i Norge!
  • Jag är väldigt nöjd med mina nya Alpina pjäxor!

Idag, måndag, har jag vila och imorgon ska jag söka mig bortåt Åkersjön, 10 mil härifrån, för att genomföra ett hårt intervallpass på skate. Hörde att universitetet också skulle dit så man kanske hittar någon att sparra mot! Kör troligtvis en tröskel och sedan några mjölksyraintervaller!På kvällen tänkte jag köra ett gympass med fokus på explosiv styrka.

Onsdag blir det ett lugnt och kort distanspass innan vi återigen rullar mot Bruksvallarna. Torsdag blir det skidtestning och en del fartlek, några kortare tröskeldrag och kanske lite AIII+, sniffa lite på mjölksyran och förbereda kroppen för lördagens 10 km klassiskt.

Hämtade ut ett roligt paket från posten idag, nämligen årets skidhandskar från Skigo! Ska jag vara helt ärlig så var jag väldigt imponerad av den nya X-skin tävlingshandsken! Kardborren är borttagen och utbytt mot stretch, passformen var väldigt tight och man kände inte av sömmar eller dylikt! Den varmare handsken, Thermo, har samma design som förra året. De tidigare handskarna har fungerat bra även om jag gärna hade sluppit kardborrefunktionen på Thermon.

Ikväll har jag hämtat ut 10 par nyslipade skidor och de såg bra ut!

Fyra dagar kvar till tävlingspremiären (!)

Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.