Bruksvallarna 10 km klassiskt

Skrev inlägget för 3 timmar sedan men glömde publicera det:

Hej!

Så var det då upp till bevis! 10 km klassiskt skulle avverkas på en tuff bana.

Jag startade i den seedade gruppen och hade en polsk världscupåkare startande 20 sekunder bakom mig. Jag gjorde en riktigt kass öppning i de sladdriga spåren och polacken var ikapp mig efter ca. 1.5 km. Det var skönt att få någon att åka bakom, har fan ingen aning om vad jag sysslade med innan det. Hängde på honom i ett varv utan större problem. Efter ca. 6 km in i loppet tyckte jag att han åkte lite väl sakta och då beslutade jag mig för att gå om polacken som tidigare plockat 20 sek på mig. På krönet i vändningen slängde jag en blick bakåt och såg inte till honom. Tydligen så bröt han efter att jag åkt om honom. Lite skumt med att han låg 15-16 i mellantiderna innan det.

Krigade på själv resten av loppet och slutade 46:a av 188 startande, 2:08 efter vinnande Johan Olsson.

Riktigt besviken till en början men ju mer jag funderat på det så var det ingen katastrofprestation för min del. Hade jag åkt 30 sek bättre hade det varit ett bra lopp. Huvudet var inte i harmoni och jag var riktigt nervös innan start av någon anledning. Hittade inget riktigt flyt i mitt absolut sämsta före med sladdriga och lösa spår och en fot som inte är 100%. Skidorna däremot fungerade bra, speciellt fästet!

IMG_20141121_150324

Imorgon väntar 15 km skate! Temperaturen visar -8 just nu och vi startar innan damerna så förhoppningsvis blir det något fastare spår imorgon. Har höga förhoppningar och tror att huvudet kommer vara mer harmoniskt nu när tävlingspremiären är gjord.

Ikväll har vi varit ute och testat skidor:

IMG_20141121_192124

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.