Bruksvallarna 15 km skate

Hej!

Snittar 295 besökare i timmen just nu efter dagens tv-framträdande som jag tyvärr inte fått se själv ännu. Skulle gissa på att det är många som googlar och funderar över vem den där idioten i rött var som tog ledning före Lindström vid första mellantiden?

Startade som den sista åkare som inte fick plats i den seedade gruppen. Öppnade hårt, det ska jag medge, men ändå kontrollerat. Åkte ikapp killen som startade 30 sek före mig vid 1.5 km. Fick höra att jag ledde tävlingen med 3 sekunder före Lindström högst upp på krönet. ”Jaha, man leder före en skidskytt, är det bra eller?” tänkte jag. Det kanske jag inte skulle ha gjort med tanke på att han vann hela tävlingen!

Hur som helst, åkte på i skaplig fart och fick höra just innan varvning att jag låg 7 sekunder efter Lindström samtidigt som jag hörde speakern ropa att Lindström gick riktigt starkt idag.

På andra varvet åkte Emil Jönsson om mig, han hade just startat och jag tog rygg på honom och vi växeldrog en del. Hade inga svårigheter att hänga på och kanske skulle jag gått om tidigare än jag gjorde. Samtidigt kändes det fel att åka om åkaren som leder totalt vid första mellantiden, åker jämnt med Richardsson och dessutom åkt ett varv mindre. Passerade Emil på sprintbanan med ca 2 km kvar till mål och tryckte på det jag hade kvar i kycklinglåren.

Jag gick i mål som trea tror jag, när hela seedade gruppen gått i mål så hade jag åkt ner till en 17:e plats, 1:28 min efter segrande Fredrik Lindström. Bästa svenska U23:a dessutom så det var skoj (1989 var yngsta som var före mig). 1:06 efter Johan Olsson var också nice!

Antar att vissa tycker jag skulle öppnat mer kontrollerat och att jag åkte för optimistiskt till en början. Jag håller inte med. Jag klarar av att öppna hårt, självklart har jag gjort lopp tidigare där jag öppnat ursinnigt hårt utan rim eller reson och där jag stumnat. Idag däremot disponerade jag krafterna, jag tryckte på som fan men utan att gå över mjölksyratröskeln för mycket. De lopp jag åkt bra tidigare har jag öppnat hårt. Jag är övertygad om att jag inte hade åkt fortare i 15 km om jag öppnat lugnare och sedan försökt öka. Det är för sent för mig att bli en sådan åkare.

bruks
Mamma tog en bild efter målgången

 

6 reaktioner till “Bruksvallarna 15 km skate

 1. Grattis!
  Snyggt kört.
  Både att inspireras av din träning på bloggen och se dig köra idag fick mig att persa på stakmaskinen efteråt.
  Låg utslagen på golvet minst en minut.
  Fint 😀

  Gilla

 2. Den där åkningen var kanon, man får som en hint om själva känslan i kroppen då man ser loppet. Det här kan bli bra i vinter för VB.
  Verkar som du tagit ett stort kliv i rätt riktning 2014, grymt. Håll i det här nu och tänk smart. Who dares wins!

  Gilla

 3. Riktigt kul att se dig på topplistan vid de olika tidskontrollerna. Härligt att du satsar så hårt från start. Såg att det var inte mindre än 25 st 92:or på fredagstävlingen. Imponerande att så många fortsätter elitsatsa ur denna årgång. Är man bäst bland dessa är det ett kvitto på stor framtidspotensial. Lycka till i vinter!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.