Stellinloppet 2014 (eller 2013)

Hallå

Dagens Stellinlopp blev en repris på fjolårets race, lätt bana, jobbigt underlag och kasst resultat. Förra året gjorde jag en fuling då jag var så pass besviken efter racet att jag skippade att uppdatera min blogg under några dagar i hopp om att loppet skulle glömmas bort. Nu för tiden försöker jag uppdatera åtminstone varannan dag och jag har väl nämnt i minst två inlägg tidigare att jag ska tävla under denna lördag så det knepet fungerar väl inte i år.

Loppet gick av stapeln på Rymmarstadion i Arvidsjaur, temperaturen visade på -14 och det var rätt  hög luftfuktighet i luften. Så här i efterhand skulle man ha valt att valla med pulver då det var betydligt fuktigare än vad vi trodde det skulle vara.

Märkte när jag provåkte banan att idag kunde man inte luta sig tillbaka och förlita sig på bänkpressresultat och syreupptagssiffror. Banan var väldigt tråkig, relativt lång men ganska flack stigning i början där spåret lutade och var rätt ojämnt. Resten av den 4 km långa banan var lätt kuperad där det krävdes ett jämnt tempo och ekonomisk åkstil. På flera ställen gick stavarna igenom och det var ganska glatt underlag. Dessutom var spåret väldigt skumt doserad och spåret hade lutning under långa partier. Personligen föredrar jag väl stenhårda banor med långa stigningar.

Årets Stellinlopp blev en 16 km tur med A2+ fart, fick inte ut trycket i skären, skidorna nöp fast och mina triceps tryckte stavarna rätt genom snön. Vann första varvet, åkte hyfsat under det andra och sedan gick det satans dåligt på tredje varvet! Fjärde gick väl något bättre men jag var rätt uppgiven då jag stack ut på sista 4 km.

Det blev en repris på förra året som sagt. Slutade på en 6:e plats (5:a förra året), 1:01 efter segrande Erik Silver (2:a förra året). Karl Edenroth blev 2:a (3:a förra året). På tredje plats kom Mikael Norberg, 17 sekunder före mig.

Resultat

Mina varvtider:

10:00 (snabbast)
10:31
11:02 (62 sekunder långsammare än första, skandalöst!)
10:45

bild-1
Bilden är från Stellinloppet 2013, samma hopplösa försök att åka fort framåt.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.