Träningsplaneringen fram till Piteå

Hej!

  • Igårkväll genomförde jag ett riktigt bra pass på Kraft & Hälsa! Ökade i vikt i både chins och dips med 5 kg. Har kört med samma vikter hur länge som helst så det var skoj. Antar att mina muskler är piggare nu under tävlingssäsongen + att jag har mindre kroppsvikt att lyfta nu när man är deffad. Körde följande:

10 min bål (45 sek arbete, 15 sek vila x 10)

3 set x 4 chins, 25 kg i viktbältet

3 set x 4 dips, 45 kg i viktbältet

3 set x 4 bänkpress, 90 kg

3 set x  5 militärpress, 50 kg

100 st rygglyft

100 st armhävningar

1 set enbensböj

  • Imorse var jag ut och körde ett lugnt distanspass på Kanis. Mötte varbergarna som även de blivit dåliga på att komma ut tidigt på förmiddagarna.
IMG_20141202_160218
Zacke T, Ulf K och Julius (okänd elitåkare i bakgrunden längst till höger)
  • Nu gäller det att komma i form inför helgen! Detta upplägg har jag tänkt köra fram till Piteå:

Måndag FM: Skate AIII+ (intervalltid: 28 min, totaltid: 90 min) – genomfört

EM: Maxstyrka – genomfört

Tisdag FM: AI klassiskt 90 min – genomfört

EM: Vila

Onsdag FM: Klassiskt AIII+ (4×5 min, totaltid: 90 min)

EM: AI klassiskt, 60 min

Torsdag FM och EM: Vila

Fredag FM: Tävlingsförberedelser, kortare AIII körningar, testning av banan. (60-90 min)

EM: Löpning 30 min

 

På tal om annat! Min far äger ett par Oakley Straight XL med en Light Red Positive Iridium lins som enligt mig är en av de bästa Oakley gjort. Tyvärr verkar den inte längre gå att få tag på, annars hade jag själv skaffat dem till mina Radarlock. De allra flesta linser med spegelglas som Oakley gör är för mörka under vinterhalvåret och de kontrasthöjande linserna är rätt tråkiga då de inte har någon spegeleffekt (Iridium på Oakley språk). Light-versionen av Positive Red har ett ljusgenomsläpp på 30% istället för original Positive Red som endast har 15%. Jag tycker att den är perfekt i de flesta väderlekar förutom strålande sol, någonting som vi sällan upplever i Sverige under denna tid. Jag själv äger linsen med 15% ljusgenomsläpp, den är grymt nice på sommaren och när solen skiner. Jag hade gärna ägt en flashig lins för mörkare förhållanden. Har en G30 lins i min ägo men den är egentligen rätt tråkig.

En annan lins jag gärna hade ägt är Oakleys H.I. Persimmon, en kontrasthöjande lins med blå spegel som framförallt finns till alpina goggles men även till Oakley Radar-modellen. Den ser riktigt grym ut men är sedan länge tyvärr en utgången modell. Det finns en vanlig Persimmon till de flesta modeller, den är gul/orange och riktigt tråkig. H.I. modellen höjer kontrasten ytterligare + att den ser sjukt sportig ut med den blå spegeleffekten.

Hade jag fått önska en lins som skulle släppas till glasögon och inte bara goggles så vore det Pink Iridium! Jag har ett par goggles utrustade med denna grymma lins, 37% i ljusgenomsläpp, kontrasthöjande och snuskigt snygg.

 

 

En tanke på “Träningsplaneringen fram till Piteå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.