Första Sverige-cup tävlingen imorgon

Fick aldrig igång bilen i onsdags, batteriet var slut så jag fick revidera min träningsplanering. Bytte plats på onsdagens och torsdagens planering. Plockade upp Lukas just före midnatt i Luleå i onsdags som alltså blev en vilodag. Fick låna morfars Volvo 740 som man alltid kan lita på.

Fransmännen hade tyvärr slarvat bort Lukas väska nånstans mellan Paris och Stockholm. Under torsdagen väntade vi tålmodigt på väskan som vi blivit lovade skulle levereras under morgonen. Så blev det inte och timmarna gick utan någon information från flygplatsen. Det slutade med att vi fick låna ihop ett par pjäxor från skidlinjens Marcus Karlsson, jag har storlek 40 (!) och Lukas har storlek 45 så jag kunde tyvärr inte bistå med materiel på den fronten.

Väl på plats på stadion i Piteå blev vi positivt överraskade över snöförhållandena, superhårda spår och tuff bana! Min tyske vän var exalterad, det finns ingen snö i mellaneuropa och i Alaska har det inte funnits klassiska spår. Vi körde intervaller som planerat, först 10 min runt tävlingsbanan, jag öppnade väl lite för hårt då det var extremt mycket prestige under detta pass, 18 månader sedan vi körde seriös träning på snö tillsammans. Efter att jag stumnat och Lukas fått upp farten i den högst oexplosiva kroppen så turades vi om att dra intervallen. Efter det körde vi tre kortare och ännu intensiva körningar, 2.30 min, 2.00 och 2.40 min.

Jag startade bakom Lukas på en av de kortare och det var en dålig idé. Jag hetsade på rätt mycket och stötte till hans skida som sedan styrde ut från spåret och klippte hans vänstra stav. Ni som har följt min blogg kanske kommer ihåg att antalet stavar som han brutit de senaste åren borde vara rekordhögt, förra sommaren räknade jag till åtminstone 8-9 stavar som gått av under samma pass jag deltagit. Nu var det alltså dags igen och ingen var väl överraskad.

IMG_20141204_175141

Idag har vi återigen åkt på spåren på Lindbäcksstadion. Min käre flickvän hade med sig Lukas väska som hon plockat upp från flygplatsen utanför Luleå. Tydligen har Air France inskrivet nånstans i sina villkor att de inte behöver leverera en borttappad väska inom 48 timmar.

Efter passet åt vi en BBQ-buffé med flera exotiska svenska inslag som julmust, pitepalt, bearnaisesås. Enligt tysken så var julmusten ganska god och bearnaisesåsen förstod han inte varför man ska ha till kött. När det var dags för pitepalten försökte han äta den med bbq-sås och pommes frites. Efter att jag visat honom lingonsylten och smöret så blev han verkligen förtjust i vår norrbottniska dräkt.

Ikväll ska vi på spelkväll hemma hos varbergarna om jag kan slita tysken från Paradise Hotel-repriser som han kollar på tillsammans med min syster just nu.

Vi startar efter kl 15 imorgon så slänger in ett inlägg imorgon på förmiddagen om racet och förutsättningarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.