15 km skate i Lillehammer

Hej!

Dagens 15 km var lindrigt sagt en riktig plåga. Hade höga förhoppningar utan att vara nervös. Sov 10 timmar inatt, riktigt harmonisk, tog mig igenom tävlingsförberedelserna i lugn och ro och var allmänt tillfreds med utmaningen som väntade. Valde ut ett par som jag och Norum var överens om kändes snabba.

Det är upp till åkaren att välja ut rätt skidor och i efterhand skulle jag nog valt ett mjukare par med grövre struktur. Jag hatar verkligen att skylla på materialet men idag gick mina skidor verkligen uruselt. Skidorna nöp fast uppför och utför kunde jag verkligen inte hänga på en enda åkare trots att jag benskatade frenetiskt. Aldrig varit med om något liknande. Tyvärr var det inte bara jag bland de svenska åkarna som upplevde detta. Skidor som helt enkelt inte ville glida verkar vara ett genomgående tema bland de flesta herrar som inte åkte för landslaget.

Under sista varvet hängde jag på en åkare som gått ikapp mig. Brukar kunna hänga på betydligt snabbare åkare bara jag bestämmer mig för det. Kunde gå med relativt lätt uppför den långa backen och då ska det inte vara några problem att hänga på utför men efter krönet försvann han bara. Tappade närmare 20 sekunder (!) sista kilometern in mot mål som består av 80% utförskörning. Det är nästan skrattretande att man kan tappa så pass mycket. Flera gånger fick jag köra treans växel uppför de mindre guppen medan åkare blåste om i fartställning. Som sagt, skulle troligtvis valt ett annat par skidor. Vi svenska åkare har väldigt bra service på plats vilket jag är tacksam över men den blir ju inte lika personlig som när man har klubbens vallare med sig eller en personlig serviceman som hjälper till.

Riktigt tråkigt. Hade varit intressant att veta hur det hade gått med vettiga skidor. Kroppen kändes väl inte kanon, hade dessutom svårt att hålla uppe motivationen under sista varvet.

Vet inte exakta placeringen, en halv oändlighet upp till segraren hade jag iallafall! Dock inte ensam svensk som gick tungt idag.

Imorgon blir det att köra ett lugnt distanspass. På söndag väntar 30 km klassiskt masstart. Hoppas på bättre förutsättningar och en pigg kropp.

3 reaktioner till “15 km skate i Lillehammer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.