Livets helg

Gårdagens lopp blev väl inte som jag planerat.

Riktigt hetsigt i starten då 7 led med 210 åkare efter 100 meter blev 4 led. Om man räknar på det så är det ju en omöjlig ekvation men på nåt sätt lyckades de flesta klara utrustningen även om det var sjukt trångt.

Märkte efter två backar att fästet inte var det bästa. Kände mig rätt pigg men det tog på krafterna att hänga på stavarna och verkligen trycka ner skidorna för att komma uppför backarna. Lyckades hänga med klungan första varvet men ut på andra hade jag nästan blanka skidor. Tungt för psyket när man är den enda som saxar och man blir passerad av tiotals åkare i varje längre stigning.

Vid 15 km varvningen vände jag mig om och såg att jag knappt hade någon bakom mig. Bestämde mig för att nu skiter jag i det här, ingen kommer bli lycklig av att jag stakar/saxar i 15 km till. Surt som fan. Sjukt, sjukt less var man och ville väl slå sönder hela stugan direkt efter loppet. Har aldrig åkt dåligt i en masstart förut, förutom några idiotlopp på höghöjd i USA då.

Har brutit få lopp i mitt liv men de gånger jag gjort det har det varit befogat, så även denna dag. Kan man inte göra sig själv rättvisa på långa vägar ser jag ingen vits med att vara tjurig och harva runt.

Mycket som inte har fungerat i helgen men tänker inte skylla på någon här på bloggen varför det blev som det blev.

Kroppen kändes väl i övrigt helt okej.

Hemma i Östersund nu, ska stanna här till fredagmorgon då jag tar en buss hem till Älvsbyn. Ska väl försöka samla timmar nu fram till Skandinaviska cupen i Falun (9-11 januari) som är nästa stora tävling. Skönt att man hade så bra flyt i helgen att man är fullproppad med motivation. Kör ev. ett lopp här i Östersund nu på torsdag, 10 km skate.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.