Hittat tillbaka

Hej

Gårdagen spenderades i soffan spelandes nya Call of Duty endast iklädd ett par gamla fotbollsshorts. Behövde väl en dag där förfallet var totalt, från ambitiös och livsglad skidåkare till vilsen och deprimerad 22-åring utan klara framtidsplaner. Inte många minuter spenderades vid spisen ut dagens rätter som inmundigades var gröt samt en del upptinade rätter från frysen. På kvällen ryckte jag upp mig iallafall och gick och rengjorde tävlingsparen från söndagens lopp. Fördelen med den misslyckade tävlingen var att det inte var så mycket fästvalla att ta bort så den processen blev kort.

Eftersom jag inte har någon bil här i Östersund fick jag imorse cykla till stadion. Växelreglaget på cykeln hade frusit så enda alternativet var att trampa de 15 minuterna till stadion i hög kadens på 1:ans växel. Bra uppvärmning om inte annat.

Fortfarande vilsen och uppgiven knäppte jag på mig skidorna och spände kontrollremmarna. En månad till nästa stora tävling, vad fan gör jag nu? Tävlat två 15 km lopp i helgen så egentligen borde man väl glida runt i distansfart? Nä, intervaller skulle köras, är man dålig kan man iallafall ha hög AIII-procent i träningsdagboken.

Bestämde mig för att köra hela slingan med två varv på Björnberget till att börja med, totalt ca. 4.5 km (?). Hade ingen plan på vad nästa intervall skulle bli eller hur mycket totaltiden skulle sluta på. Startade första intervallen riktigt hårt, jag var less och arg och hade ingen plan. Kunde bli kvitt mjölksyran efter varje backe trots det och avslutade den på 11:39 min. Bestämde mig sedan för att köra en till där jag var tvungen att slå min förra tid även om jag visste att den gått fort. Lyckades med det och fick en tid av 11:36 min. Den intervallen hade gjort ont och jag hade väl ångest då jag visste att om jag kör en till måste jag ha ännu bättre tid för annars kommer jag inte kunna sova. Vet fan inte vad som hände under tredje och sista intervallen men fick en tid av 11:14 min, 23 sek bättre än den första som egentligen gick för fort.

1:a intervallen – 170 medelpuls, 179 maxpuls

2:a intervallen – 175 medelpuls, 186 maxpuls

3:e intervallen – 179 medelpuls, 186 maxpuls

Passet tog totalt 2 h. Riktigt kul med ett av de bättre intervallpassen för i år avklarade, surt att man troligtvis var i form under helgens lopp utan chans att kunna använda det.

Spåren kring stadion är förövrigt riktigt fina, betonghårda spår och grym slinga med många långa, tuffa backar.

IMG_20141216_152232

Ikväll efter en för lång ”powernap” på någon timme cyklade jag återigen tillbaka till stadion där jag körde ett kortare pass på 1 h med stakning varvat med benskate (klassiska stavar, skateskidor).

Imorgon ska jag försöka samla ihop 4 timmar på snö.

På torsdag är det 10 km skate masstart i Östersund som gäller. Skönt det så jag har någon mening med livet fram till Falun.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.