Kallt

Kylan håller i sig, speciellt i Älvsbyn. Igår visade termometern på -25 grader. Tyvärr bryr sig inte träningsdagboken om det då timmarna måste in. Klädde på mig, tejpade ansiktet och sprang med stavar uppe i Nyfors tillsammans med Jenny. Hon nöjde sig med 90 minuter medan jag behövde 2 timmar. När man använder en värmeväxlare, typ Airtrim, så spelar kylan inte så stor roll bara man klär sig ordentligt. Jag föredrar att springa när det är kallare än -22, att stå i fartställning i en lång nedförsbacke med längdskidorna under fötterna kan bli rätt kallt.

På kvällen besökte vi gymmet på Älvsby Folkhögskola, jag körde ett ångestladdat intervallpass på skolans SkiErg. Körde först 15 minuter uppvärming innan jag körde följande intervaller med 2-3 minuter vila mellan varje:

10 min AIII

10 min AIII

5 min AIII+

5 min AIII+

1 min AIII+

1 min AIII+

30 sek AIII+

30 sek AIII+

Bra pass med en maxpuls på 189 (95% av max). Mådde sjukt dåligt efter de kortare intervallerna, därav spyhinken som syns på bilden.

IMG_20141229_120843

Imorse var det -27, vek ner mig och tog bilen till folkhögskolans gym igen där det blev 90 min cykel (127 medelpuls, 65% av maxpuls) följt av en del styrketräning. Efter en del övningar, bl.a. chins (3 st 4 x 25 kg) bänkade jag 105 relativt lätt. Ska testa 110 kg det första jag gör nästa gång jag beger mig till någon styrketräningslokal så man kan bocka bort det från listan.

Tror att vi flyr till Luleå där det enligt uppgift ska vara varmare. De har till och med lovat +4 grader imorgon (!?).

Har för övrigt fått en ful ovana då jag häller upp koppar med kaffe som jag sedan glömmer bort att dricka. Kommer ihåg då jag bodde på Sharon Gagnon Lane 3700 i Alaska, jag hade gjort mig själv en smarrig burrito till kvällsfika och jag var riktigt hungrig. Fick dock för mig att börja pyssla med andra grejer och helt plötsligt hade jag förlagt burriton någonstans i vår trevåningslägenhet. Eftersom månaderna gick utan att den dök upp så antar jag att jag måste ätit upp den utan att tänka på det. Dock var jag fortfarande riktigt hungrig då jag insåg att burriton var borta. Kanske ligger den fortfarande kvar på något skåp och möglar? Ett sant mysterium.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.